FacebookTwitterLinkedIn

Centrul Național al Cinematografiei (CNC) a anunțat marți că filmul „Aferim!” este propunerea României la o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” la Oscar 2016.

„Aferim!” în regia lui Radu Jude (foto) este un un film a cărui acțiune este plasată în Țara Românească, la începutul secolului al XIX-lea. Personajul principal, un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, împreună cu fiul său, caută un rob țigan fugar.

Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regia „Aferim!”, la Festivalul de la Berlin 2015.

Din distribuția filmului fac parte Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Tom, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sârbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu. Imaginea: Marius Panduru. Montajul: Cătălin Cristuțiu. Sound design-ul: Dana Lucreția Bunescu.

„Aferim!” este o producție Hi Film, în coproducție cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films și cu participarea HBO România.