FacebookTwitterLinkedIn

Profitul realizat în acest trimestru a crescut şi mai rapid, cu 24% faţă de anul anterior, până la nivelul pre-impozitare de 329 milioane de dolari, în timp ce profitul net a crescut cu 19%, până la 262 milioane de dolari.

În al doilea trimestru fiscal, vânzările de laptopuri Lenovo au ajuns la 5,5 miliarde de dolari, fiind cea mai mare sursă de venituri ale companiei la nivel global, cu o pondere de 52 %. La nivelul industriei livrările de laptopuri au crescut cu 0,9% faţă de anul anterior, o îmbunătăţire importantă după declinul de 12 raportat de industrie anul trecut. Compania Lenovo a câştigat 2,5% şi o cotă de piaţă de 21%.

Livrările de PC-uri desktop Lenovo au crescut cu 6,4% la nivel global în al doilea trimestru fiscal, pe fondul unei scăderi de 2,3% a industriei. Prin urmare, Lenovo a câştigat 1,5% faţă de anul trecut, ajungând la o cotă de piaţă de 18%. Vânzările consolidate de PC-uri desktop lenovo în al doilea trimestru au crescut cu 11% faţă de anul anterior, până la 3 miliarde de dolari, adică 29% din veniturile totale ale companiei.

Vânzările consolidate de dispozitive mobile Lenovo, inclusiv smartphone-uri şi tablete au scăzut cu 6% faţă de anul anterior în al doilea trimestru fiscal, până la 1,4 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 13% din veniturile totale ale companiei în acest trimestru. Lenovo a atins un record al livrărilor globale de smartphone-uri, în creştere cu 38%, susţinute de vânzările din peste 45 de pieţe.

Totodată, compania a anunțat că ajus la cifra de vânzare a smartphone-urilor și tabletelor de 35,6 milioane de unități.