FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul Lego, producătorul celebrelor jocuri creative ce au la bază piesele (cărămizile) cu același nume, a obținut venituri de 37,9 miliarde de coroane daneze (aproximativ 5,1 miliarde de euro) în 2016, cu 6% mai mari decât în 2015, a declarat Bali Padda, CEO-ul companiei, în cadrul conferinței de presă organizate în Billund, Danemarca.

De asemenea, profitul operațional al grupului danez a crescut cu 1,7% și a ajuns la 12,4 miliarde de coroane daneze anul trecut, comparativ cu 12,2 miliarde coroane daneze, în 2015. La finalul anului trecut, Lego a obținut un profit net de 9,4 miliarde coroane daneze.

bali padda

“Suntem mulțumiți cu performanța noastră din 2016. (…)Am fost favorizați de performanțele noastre din piețele mature din Europa și continuăm să observăm un potențial puternic în China – ce reprezintă o oportunitate atractivă de creștere.

În Statele Unite, vânzările au rămas constante de la an la an, în ciuda creșterilor semnificative ale cheltuielilor de marketing, în a doua jumătate a anului. Vom continua să colaboreze îndeaproape cu distribuitorii noștri de acolo pentru a identifica noi oportunități de a inova, de a stimula creșterea și de a atrage cât mai mulți copii în această piață importantă”, a mai spus CEO-ul Lego Group.

Anul trecut, Lego a lansat 335 de produse noi, iar creșterea veniturilor stă la baza performanțelor înregistrate pentru gamele LEGO® City, LEGO NINJAGO®, LEGO Friends, LEGO Technic și LEGO Creator.

Citiți mai multe despre afacerile grupului LEGO în ediția print a revistei Forbes România din luna aprilie.