Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Afacerile Kludi România au crescut cu 12,5% anul trecut

baterii_baie_robinet.jpg
Kludi România, producătorul german de baterii de lux pentru baie şi bucătărie, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 8,08 milioane de lei, în creștere cu 12,5% faţă de 2011.

Creșterea afacerilor a fost influențată în special de schimbărea comportamentului clienţilor finali, care caută cel mai bun raport calitate-preţ, susține compania.

Ca valoare, ponderea segmentului „do-it-yourself” (DIY) din totalul afacerilor Kludi România s-a triplat în ultimul an – de la 4,5% în 2011 la 15% la finalul lui 2012. Compania a lansat şi 4 game de produse dedicate exclusiv acestui sector, care sunt create şi ambalate special pentru a fi uşor de instalat atât de profesioniştii în domeniu, cât şi de către clienţii mai puţin experimentaţi.

Vânzările companiei au fost influențate de creşterea în volum şi în valoare a categoriei „Smart Luxury”, menţinerea preţurilor la nivelul celor din 2011, precum şi implementarea unor promoţii speciale pentru clientul final. Mai mult, compania s-a extins şi pe segmentul de B2B (Business-to-Business), care reprezintă în acest moment un sfert din afacerile Kludi România, implicându-se în proiecte noi nerezidenţiale, precum hoteluri, clădiri de birouri, spitale şi centre comerciale.Numărul punctelor de vânzare ale companiei a crescut anul trecut cu 38 de unităti, în comparație cu anul anterior.

Grupul Kludi a fost fondat în anul 1926 și are în prezent peste 1.000 angajaţi în toată lumea şi o cifră de afaceri de aproximativ 100 milioane de euro. Kludi deţine fabrici în Germania, Austria, Ungaria, Polonia, un joint-venture Kludi – RAK in Emiratele Arabe Unite şi centre de comercializare în România, Germania, Austria, Olanda, Franţa, Polonia, Ungaria, Elveţia, Cehia, Slovacia, Rusia, Dubai, Thailanda.

Alți jucători pe acastă pață în România sunt Hansgrohe, Grohe, Roca sau Franke România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii