FacebookTwitterLinkedIn

MedLife, afaceri în creștere cu 29%, în primul semestru, la 301 milioane lei, iar profitul triplu, la 6,4 milioane lei

Clinicile și Divizia Corporate a grupului MedLife au avut cea mai mare pondere din această cifră de afaceri — 27%, respectiv 23%, urmate de spitale și laboratoare, cu un procent similar, de 19%. Potrivit reprezentanților companiei, rezultatele obținute sunt în linie cu estimările inițiale și semnificativ peste ritmul de creștere al pieței. 

În aceeași perioadă, profitul net a crescut cu 22.061%, ajungând la aproape 9,56 de milioane de lei.

Căpitanul de parteneriate

Am început în expansiune și continuăm în același ritm accelerat, urmând strategia de dezvoltare și extindere pe care am anunțat-o încă de la începutul anului către investitorii și acționarii noștri. Am anunțat până acum o serie de achiziții importante și continuăm să ne extindem pe acest segment. În perspectivă, avem în vedere o nouă serie de proiecte de tip greenfield și dezvoltarea a noi linii de business. Totodată, analizăm posibilitatea de a ne extinde în afara României și de a testa, în următorii doi ani, piețele externe din proximitate, fără a face deschideri de anvergură”, a declarat Mihail Marcu, președintele și CEO-ul MedLife.

În decursul celor nouă luni ale acestui an, MedLife a demarat mare parte din planurile de business vizate pentru anul acesta. Grupul a achiziționat patru companii – Almina Trading, Anima, Humanitas și Polisano, aceasta din urmă fiind într-un proces de avizare de către Consilul Concurenței. Dacă toate condițiile vor fi îndeplinite și se va finaliza achiziția Clinicilor Polisano, MedLife va avea în portofoliu 17 achiziții. 

MedLife intră pe BVB cu o capitalizare de 522 mil lei. A atras investiții de 230 mil lei într-o săptămână

În paralel cu programul de achiziții, compania a deschis o nouă hyperclinică și un nou laborator în Brașov. Prin inaugurarea acestor unități și mutarea serviciilor de ambulatoriu în noul spațiu, Spitalul MedLife Brașov și-a extins numărul de paturi, în regim de spitalizare de zi.

Proiectele de tip greenfield vor continua, compania având ca obiectiv, în perioada următoare, prezența cu unități proprii în Brăila și Oradea.

Ca urmare a deciziei acționarilor din cadrul ultimei reuniuni AGA, MedLife urmează să atragă o finațare prin majorarea capitalului social și emiterea de obligațiuni pentru achiziții și dezvoltarea companiei. 

Pentru investitori: MedLife a aprobat o emisiune de obligațiuni de peste 274 de milioane de lei, pentru a-și intensifica extinderea

Acționarii MedLife (simbol bursier: M) au aprobat, în ședința din 13 septembrie, emiterea unor obligaţiuni corporative negarantate, neconvertibile şi nesubordonate, cu o valoare nominală totală de maximum 274,2 milioane de lei, emise în formă dematerializată, denominate în lei.

Compania Med Life este listată pe BVB, începând cu 21 decembrie 2016.