FacebookTwitterLinkedIn

Clinicile și divizia de abonamente corporate au cea mai mare pondere din cifra de afaceri anunțată, 173 de milioane de lei, respectiv 148 de milioane de lei, urmate de spitale și laboratoare, 121 de milioane de lei, respectiv 118 milioane de lei. Potrivit reprezentanților companiei, rezultatele obținute sunt în linie cu estimările inițiale și semnificativ peste ritmul de creștere al pieței.

„2017 a fost un an cu mari provocări la capitolul proiecte de dezvoltare prin achiziții. Am finalizat preluarea Almina Trading, Anima și a Spitalului Humanitas, trei operatori importanți din sudul și nord-vestul țării. În plus, am achiziționat clinicile și spitalul Polisano, operator din top 10 cele mai mari companii de servicii medicale privata din România și dacă tranzacția va fi aprobată de Consiliul Concurenței vom ajunge la un total de 35 de companii în grup și un număr de 6.300 de angajați și colaboratori în toată țară”, a spus Mihai Marcu, CEO al MedLife.

În paralel cu proiectele de dezvoltare prin achiziții, MedLife a continuat să investească și în proiecte de tip greenfield. Compania și-a consolidat poziția de lider în zona Transilvaniei, deschizând anul trecut o nouă hyperclinică și un nou laborator în Brașov, dar și în zona de sud-est a țării, unde a deschis prima cilnică de mari dimensiuni la Brăila.

De asemenea, MedLife a demarat o serie de investiții în extinderea capacității operaționale a patru spitale din portofoliu, două din Bucureși și alte două din Brașov și Cluj-Napoca, acestea urmând să se finalizeze anul acesta și în anul următor.

Pentru 2018, reprezentații MedLife își propun să mențină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei, creșterea proiectată fiind de peste 20% față de 2017, ceea ce înseamnă 765,6 milioane de lei.

Așa cum ne-am obișnuit acționarii vom continua creșterea vânzărilor semnificativ peste competiție, atât prin creștere organică, cât și prin achiziții. Sperăm să obținem, în lunile ce urmează, și aprobarea Consiliului Concurenței pentru achiziția clinicilor și spitalelor Polisano. Este o tranzacție care va aduce valoare semnificativă grupului, atât din punct de vedere strategic, cât și din punct de vedere al rentabilității. Estimăm că vom finaliza, în primul trimestru alte două – trei tranzacții de dimensiuni mai mici ale căror activitate de due-diligence este aproape de final”, a mai spus CEO-ul MedLife care, alături de fratele său și de mamă controlează businessul, cu o majoritate de 52%.

Pe lângă proiectele de tip green field și achiziții, compania mai are în plan pentru 2018 alte două obiective să devină lider național pe zona de rezonanță magnetică, prin achiziționarea a șase RMN-uri noi, urmând să ajungă astfel la un total de 12 astfel de echipamente la nivel de rețea, și să se extindă în zonele de proximitate din afara țării.

„Am inițiat demersuri pentru a vedea în ce masură putem fi prezenți cu unități proprii în țări vecine, precum Bulgaria, Ungaria sau Serbia. Într-o prima etapă vrem să testăm piața, astfel încât nu vom avea proiecte de anvergură și, în funcție de evoluție, să avem ulterior o strategie dedicată unor astfel de proiecte. Este poate momentul ca MedLife să depășească granițele României”, a precizat Marcu.