Cautare
, Staff

Sănătate |
|

Afacerile Grupului Dent Estet din 2016 au ajuns la 6,8 milioane de euro

Grupul de clinici Dent Estet, controlat de MedLife, din mai 2016, a obținut, anul trecut, o cifră de afaceri de 6,8 milioane de euro, cu 20% mai mult decât cea din anul precedent, datorită creșterii numărului de pacienți și a solicitării de tratamente mai complexe, protetica dentară și implantologia generând cele mai mari venituri.
Oana Taban CEO Dent Estet

Numărul pacienților a crescut cu 10%, anul trecut, comparativ cu anul anterior, adunând peste 8.400 de pacienți noi, dintre care 3.000 de copii și adolescenți, aproape 36%. De la deschidere, în 1999, până în prezent, Dent Estet a tratat peste 65.000 de pacienți, în prezent, clinicile stomatologice fiind vizitate, zilnic, în medie, de 350 de pacienți.

Diviziile supraspecializate, respectiv protetică (fațete, coroane dentare, incrustații, proteze dentare etc.) și implantologie dentară, reprezintă aproape 75% din cifra de afaceri a clinicilor pentru adulți, contribuind cu aproximativ 48% la veniturile totale ale grupului. Anul trecut, față de anul precedent, serviciile dentare de implantologie au crescut cu 18%, iar cele de protetică cu aproape 20%.

Cele mai solicitate tratamente pentru adulți au fost lucrările dentare complexe, precum implanturile sau reconstrucțiile dentare complete. În plus, în ultimii doi ani, a crescut semnificativ cererea pentru tratamentele de estetică dentară, precum fațetele sau coroanele dentare, tendință încurajată de posibilitatea de a previzualiza rezultatele finale cu ajutorul tehnologiilor digitale, menționează oficialii Dent Estet.

„Am încheiat anul 2016 cu rezultate financiare foarte bune, ca urmare a unui plan de dezvoltare accelerată, care ne-au consolidat poziția de lider pe piața de servicii medicale dentare din România și au reconfirmat încrederea pacienților în echipa și serviciile pe care le oferim. Obiectivul nostru este să continuăm evoluția ascendentă din ultimii ani, prin investiții constante în specializarea medicilor și în tehnologie digitală de ultimă generație, oferind servicii premium integrate și garanție pe termen lung, alături de partenerul nostru MedLife. Știm că toate acestea răspund nevoilor tot mai exigente ale pacienților”, a declarat doctorul Oana Taban, CEO-ul și fondatorul Dent Estet, grup al cărui acționar majoritar a devenit, începând cu mai 2016, MedLife.

Investițiile în aparatură de ultimă generație s-au ridicat la 500.000 de euro, fiind alocate pentru laboratorul Aspen, inaugurat în iunie 2016. Acesta a înregistrat afaceri de 180.000 de euro, deservind clinicile proprii, dar intenționând să colaboreze și cu unele clinici premium din afara țării.

În acest an, Dent Estet continuă planul de investiții, prin lansarea, în luna mai, a unei noi clinici pentru adulți, care va avea cel mai înalt grad de digitalizare dintre toate clinicile grupului. Unitatea medicală va avea și cea mai mare suprafață dintre toate clinicile grupului și este prima clinică stomatologică deschisă de Dent Estet în urma parteneriatului cu MedLife.

„Dacă, în urmă cu zece ani, priveam digitalizarea stomatologiei ca tehnologie a viitorului, acum este o condiție esențială pentru a oferi tratamente de înaltă calitate. Digitalizarea nu oferă doar o eficientizare a businessului, ci și o calitate excepțională a lucrărilor și un grad crescut de predictibilitate, asigurând o rată mai mare de acceptare a tratamentelor estetice în rândul pacienților.

Această tendință a fost confirmată de creșterea numărului solicitărilor pentru reconstrucții complexe și complete, din ultimii ani, care a determinat nevoia de tratamente integrate, la standarde ridicate de calitate, în cadrul aceleiași clinici. Digitalizarea rămâne focusul nostru, atât în ceea ce privește tehnologiile din clinici, cât și investițiile în educarea medicilor noștri în această direcție”, a mai spus Taban.

Grupul Dent Estet, înființat în 1999, înseamnă, în prezent, opt clinici stomatologice (incluzând noua clinică ce urmează a fi lansată), care cuprind 44 de unituri (scaune stomatologice), pe o suprafață totală de 2.500 de metri pătrați, două săli de chirurgie complet utilate, două centre de radiologie digitală cu expunere minimă la radiații, două studiouri foto digitale. Șapte clinici sunt în București și una în Timișoara, cu o echipă de 250 de angajați, dintre care 20 în cadrul managementului și 73 de medici.

Grupul de clinici a inaugurat în 2008 Dent Estet 4 Kids și în 2012 Dent Estet 4 Teens, primele clinici stomatologice din România și din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor și adolescenților. Grupul mai deține Asociația Dental Office Managers (ADOM), prin intermediul căreia organizează cursuri de management medical specializat pe clinici stomatologice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii