Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Afacerile din comerţul auto au scăzut în ianuarie

auto_masini_de_vanzare.jpg
Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în ianuarie, faţă de prima lună a anului trecut, cu 6,2%, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit Institutului Național de Statistică.

Această evoluție a fost cauzată de scăderile înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (de 6,7%), comerţul cu autovehicule (6,3%) şi la activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (4,3%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a înregistrat o creştere cu 13,3%.

În ianuarie 2014 comparativ cu decembrie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, a înregistrat o scădere atât ca serie brută cu 29,4%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 11,4%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a scăzut față de luna precedentă ca serie brută cu 9,1%, și a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,9%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii