Cautare
, Staff

Sănătate |
|

Afacerile clinicilor de radioterapie oncologică Amethyst s-au redus cu 11%, în primul trimestru, din cauza plăților întârziate făcute de Casele de Sănătate

Amethyst, primul lanţ de clinici de radioterapie oncologică care s-a extins în Europa pornind din România, a obținut venituri facturate de 2,4 milioane de euro, în primele trei luni ale acestui an, cu 11% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.
Barbara Werchowiecka Rusinek CEO Amethyst Group

Businessul este afectat de o scădere a fluxului de numerar de 1,5 milioane de euro, care reprezintă rambursări întârziate de Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) ale costurilor cu tratamentele.

În ciuda acestei situaţii, cele două clinici Amethyst operaţionale în România, una în Otopeni şi alta în Cluj-Napoca, au continuat să asigure, lunar, tratamente oncologice cu radioterapie pentru diverse forme de cancer, pentru peste 350 de pacienţi, dintre care 200 sunt pacienţi noi de la lună la lună. Cele două clinici au atras investiţii în valoare de 18 milioane de euro, din care echipamentele speciale au costat peste 10 milioane de euro, creând 161 locuri de muncă, dintre care 92 sunt ocupate de medici şi asistente cu înaltă specializare în radioterapie şi oncologie.

Folosim o tehnologie mai nouă chiar şi decât iPhone, dacă pot face o astfel de comparaţie, care ne permite să avem o acurateţe milimetrică în tratarea tumorilor şi efecte colaterale minime. Procedurile şi tehnologiile pe care le folosim sunt dublate de serviciile adiacente care au ca obiectiv păstrarea deminităţii pentru pacienţii care intră în clinica noastră, cum ar fi consiliere psihologică şi nutriţională şi un mediu ambiental plăcut şi confortabil. Sperăm că, într-o bună zi, sistemul asigurărilor de sănătate va admite că oamenii care şi-au plătit toată viaţa la asigurările de sănătate trebuie să beneficieze de condiţii decente în timpul tratamentelor”, a declarat Barbara Werchowiecka-Rusinek, CEO-ul Amethyst Group.

Conducerea clinicilor Amethyst se aşteaptă ca anul acesta să obțină rezultate mai bune, pe fondul îmbunătăţirii continue a parteneriatelor cu Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, ceea ce le-ar permite acţionarilor să reia programul de extindere în România.

Cu şase clinici în România, Polonia, Franţa şi Germania, Amethyst caută să se extindă în întreaga Europă, inclusiv în ţara noastră. Clinicile Amethyst sunt operate de către Amethyst Radiotherapy LTD.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii