FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul de cărămizi a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri de 67,9 milioane de lei, cu 24% mai mult decât în 2014, compania înregistrând, astfel, cel de-al cincilea an de creștere consecutivă. Compania a avut, de asemenea, un profit net de peste 13 milioane de lei. 

Creșterea vânzărilor Cemacon a avut la bază majorarea capacității de producție prin redeschiderea liniei de la Zalău, consolidarea poziției pe piața din Transilvania și politica de vânzare țintită către distribuitori și clienții mici și mijlocii, împreună cu abordarea clienților din zona rurală.

CITEȘTE ȘI:  Retrospectivă 2015: Cele mai importante evenimente din industrie

Pentru Cemacon, anul 2015 a stat sub semnul finalizării procesului de restructurare de business, demarat în 2010. În luna martie 2015, prin semnarea noilor contracte de credit care au restructurat datoria de peste 33 milioane euro, și apoi, în septembrie, prin conversia din datorie în acțiuni a peste 13 milioane euro, Cemacon a finalizat prima restructurare de anvergură a unei datorii bancare în afara insolvenței în România. Acest lucru a fost posibil printr-o înțelegere complexă companie-bancă-acționari, bazată pe principiul win-win.

PE ACEEAȘI TEMĂ: Cemacon, creștere a vânzărilor în anul finalizării restructurării

Restructurarea a făcut ca Cemacon să treacă de la o companie puternic dezechilibrată financiar, la una ce are rate de solvabilitate și îndatorare competitive pentru sectorul în care activează, cu o datorie sustenabilă, de rambursat într-un termen de nouă ani. Impactul restructurării s-a văzut imediat, compania înregistrând în 2015 profit financiar în creștere, o cifră de afaceri de trei ori mai mare față de cea din 2010 și creșterea cotei de piață de la șase la 19%.

VEZI ȘI: Dezbatere Forbes – Liviu Stoleru: Evenimentele recente dau din ce în ce mai multă vizibilitate și o pondere mai accentuată societății civile

Am încheiat anul 2015 cu profit net, principalul nostru obiectiv pentru anul trecut. Business-ul a continuat să aibă cea mai mare rată de creștere din sector, pentru al cincilea an consecutiv, cu vânzări nete cu 26% mai mari și un profit operațional în creștere cu 27%, depășind consistent media sectorului”, a declarat Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație Cemcon.  

În 2016, Cemacon își propune creșterea cifrei de afaceri cu minimum 10%, consolidarea cotei de piață, valorificarea activelor neproductive deținute, continuarea strategiei de îmbunătățire a portofoliului și a ofertei comerciale.