Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Afacerile BILKA au crescut cu 29% anul trecut

BILKA, jucător pe piața autohtonă de acoperișuri, a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de peste 134 milioane de lei, în creștere cu 29% față de 2013, atingând o cotă de piață de 24%.
Horatiu Tepes

Compania a produs și comercializat anul trecut peste 4 milioane de metri pătrați de învelitori metalice șie este cel mai mare consumator român de tablă prevopsită cu peste 30.000 de tone achiziționate.

În topul vânzărilor rămâne țigla metalică cu o pondere de 54% din totalul vânzărilor. Aceasta este urmată de accesorii, tablă cutată și panouri termoizolante care reprezintă aproximativ 31% iar sistemul pluvial (jgheaburi și burlane) reprezintă 15%.

În materie de culoare, anul trecut, compania a înregistrat o creștere pentru nuanțele închise, maro, ciocolatiu sau negru care au reprezentat aproximativ 50% din volumul vânzărilor, 2 milioane metri pătrați.

În 2014, investițiile companiei s-au ridicat la circa 3 milioane de euro, în hale noi care se întind pe 27.000 metri pătrați, două noi linii de producție și aproximativ 26.000 de case acoperite.

„2014 a fost un an dificil pentru mediul de business, lipsit de predictibilitate și marcat de insolvețe. Am știut încă din primul an de activitate că evoluția companiei trebuie să fie influențată în cea mai mare măsură de strategia internă de business. Astfel timp de 8 ani am investit peste 9 milioane de euro și obiectivul principal a fost acela de a ajunge la o capacitate de producție optimă”, a declarat Horațiu Țepeș, proprietar BILKA.

În 2015 o direcție importană în strategia de business a companiei este continuarea planului investițional demarat anul trecut care se ridică la 5 milioane de euro. Acesta vizează în primul rând creșterea și diversificarea producției.

„Pentru 2015 continuăm planurile de dezvoltare. Avem de acoperit cu utilaje de producție halele achiziționate anul trecut și investiții bugetate pentru opt noi linii de producție pentru țiglă metalică, elementele sistemului pluvial și accesorii pentru acoperiș”, a mai adăugat Horațiu Țepeș.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii