Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Afacerile Adeplast, în creştere cu 19% în acest an

Compania Adeplast estimează că va închide anul 2014 cu cifră de afaceri de circa 67 milioane de euro, în creştere cu 19 procente faţă de anul trecut.
 aboneaza-te
adeplast.JPG

,,Am avut un an incredibil de bun pentru climatul economic general în care ne-am desfășurat activitatea, bazându-ne pe o creștere de aproximativ 19 procente. Dar asta nu înseamnă că a fost un an ușor. Este posibil să fi fost cel mai tumultos și mai ciudat an din istoria noastră. Piața a înregistrat suișuri și coborâșuri neregulate pe tot parcursul anului, nu am avut deloc predictibilitate, iar investițiile au fost mărunte. Ne așteaptă un an la fel de complicat. Dar ne-am obișnuit. Știm ce avem de făcut, strategia e pregătită și vom intra urgent în 2015 cu toate motoarele turate”, a declarat Marcel Bărbuţ, directorul general Adeplast.

Pe parcursul anului toate platformele AdePlast de la Oradea, Ploiești și Roman au funcționat la capacitate, a mai anunţat compania.

Campioană este platforma Roman, care a înregistrat cea mai mare creștere de 33%, urmată de Ploiești cu 14%. Din punct de vedere funcțional, AdePlast este împărțită pe trei divizii: mortare uscate, vopsele și polistiren.

,,Pe fiecare divizie am obținut rezultate mulțumitoare. La mortare suntem aproape la același nivel cu anul trecut, la vopsele am avut o creștere de 14 procente, iar la polistiren aproape 16 procente. Am reușit, în același timp, să ajungem lideri pe piața de polistiren extrudat, cu 107.000 metri cubi vânduți, ceea ce înseamnă 11% pondere în cifra noastră de afaceri”, precizează Marcel Bărbuț.

AdePlast a finalizat în 2014 implementarea unei strategii de IT și automatizare în care s-au investit peste 330.000 euro, la care se adaugă cei 775.000 euro pentru dezvoltarea centrului de cercetare de la Ploiești și un upgrade în zona de producție.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii