Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

500 miliardari |
|

Afaceri contra curentului

Gala Forbes 2013
Premiul “contra curentului” i-a fost acordat lui Ion Sturza, unul dintre cei mai activi investitori de pe piața românească din ultima perioada, care a mers aproape mereu împotriva curentului și a câștigat.

Fostul premier al Republicii Moldova la finalul anilor ’90 a devenit foarte cunoscut în România odată cu vânzarea, în anul 2007, a pachetului majoritar al grupului Rompetrol către KazMunaiGaz.

Cea mai mediatizată investiție din ultima perioadă al lui Ion Sturza este, fără îndoială, magazinul online elefant.ro, aflat într-o cam­panie puternică de promo­vare și dezvoltare. Dincolo de asta, însă, a avut, după cum spunea chiar el, nebunia de a fi finanțatorul privat al conversiei fostei fabrici Libertatea din Cluj-Napoca într-un parc tehnologic pentru companiile din domeniul IT și al tehnologiei, investiție în valoare de 25 de milioane de euro.

Premiul i-a fost acordat în cadrul Galei Forbes, eveniment care a premiat libera inițiativă în afaceri și a onorat spiritul antreprenorial, reunind cele mai creative, mai curajoase și mai întreprinzătoare personalități de business din România. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii