Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Afaceri de peste 350 mil. euro pentru cel mai puternic român din industria auto

Automobile Bavaria Group a înregistrat în anul 2017 o cifră de afaceri de peste 136 milioane euro şi o creştere cu peste 15% a volumului vânzărilor de automobile faţă de anul precedent.
098 Michael Schmidt

Automobile Bavaria Group și-a consolidat poziția de lider de piaţă în rețeaua dealerilor BMW autorizați în România, cu o cotă de peste 65% pentru vânzările BMW și este singurul dealer MINI pe plan local.

În ansamblu, holdingul deținut de omul de afaceri Michael Schmidt, care include, pe lângă companiile din grupul Automobile Bavaria și diviziile MHS Truck & Bus şi Schmidt Gruppe Deutschland, a avut afaceri de peste 350 millioane euro.

În România, în cei 24 de ani de activitate, Automobile Bavaria Group a livrat peste 40.000 de vehicule, şi a înregistrat peste 1.000.000 de vizite în atelierele de service autorizate BMW, MINI şi Rolls-Royce.

“Anul 2018 aduce o serie de schimbări şi investiţii importante (…). La finalul anului 2017 am luat decizia de a unifica toţi dealerii BMW sub un singur nume, Automobile Bavaria, astfel încât să putem creşte notorietatea şi vizibilitatea grupului la nivel național şi pentru a răspunde mai bine cerinţelor de mobilitate şi accesibilitate ale clienţilor noştri”, a declarat Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria.

Potrivit acestuia, grupul va continua anul acesta  strategia de diversificare a portofoliului de mărci prin deschiderea oficială a unui dealer Opel în Tg. Mureş. “În paralel, purtăm discuţii avansate pentru a aduce şi alte mărci în grupul nostru”.

Schmidt Gruppe Deutschland cuprinde cinci reprezentanţe BMW şi o reprezentanţă Rolls- Royce în München, cu o cifră de afaceri de 125 de milioane de euro anul trecut, din care 15 milioane euro sunt vânzări Rolls-Royce. Reţeaua de dealeri a vândut apropape 2.900 de autovehicule, dintre care 53 de automobile au fost Rolls-Royce. “Recent, am prezentat la München noul Rolls-Royce Phantom și sper să oferim curând o surpriză plăcută şi celor interesaţi de această marcă în România. Prin dealerul Rolls-Royce din Muenchen am livrat 3 mașini în România anul trecut. Mă bucură acest lucru, mai ales pentru că la Băneasa avem singurul service Rolls-Royce din regiune”, a explicat Michael Schmidt.

“În 2018, ne vom concentra să păstram evoluția pozitivă din anii anteriori; ne-am bugetat o creștere peste media pieței susținută dintr-un mix de creştere organică și expansiune regională. Considerăm ca segmentul de automobile rulate are un potențial de creștere susținută și în 2018. Menținând aceeași tendință ca în anii anteriori, piața de new premium creşte conform asteptărilor”, explică George Dorobanțu, CEO Automobile Bavaria Group.

Aflați mai multe despre planurile și strategia Automobile Bavaria Group în ediția următoare a revistei Forbes România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii