Cautare
, Contributor

Tech |
|

Afacerea românească Vector Watch, cumpărată de americanii de la Fitbit

Businessul românesc Vector Watch a fost cumpărat de către americanii de la Fitbit, conform unui anunț al companiei publicat pe site-ul Vector. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.
Vector_Watch_BMWi_Limited_Edition_4

Astfel, Fitbit a achiziționat acțiunile deținute de Gecad Ventures(companie condusă de Radu Georgescu), principalul investitor în afacerea Vector de la înființare și până acum. „Mai precis, proprietatea intelectuală Vector Watch (platforma software) și echipa sa s-au alăturat Fitbit”, punctează cei de la Gecad într-un comunicat publicat pe site.

„Suntem fericiţi să anunţăm că echipa Vector Watch şi platforma software se alătură Fitbit. Credem că este un punct important în istoria noastră şi aşteptăm să începem să lucrăm la noi produse, incorporând tehnologia şi cunoştinţele Fitbit în domeniu”, au declarat reprezentanții Vector Watch pe site-ul companiei.

Citește și: Forbes Heroes 2016: Irina Alexandru, Vector Watch: „Obiectivul meu era să schimb lumea”

Compania românească a fost fondată de Andrei Pitiș, alături de Irina Alexandru și Dan Tudose, în calitate de cofondatori. De asemenea, echipa Vector Watch a beneficiat și de aportul unor profesioniști cu o vastă experiență în industria ceasurilor tradiționale, precum Joe Santana, fost director în cadrul Timex Group, alături de Steve Jarvis, fost Creative Director pentru Timex și Ron Spencer, fost COO Bulova Watches.

Afacerea Vector Watch a început cu o finanțare de 500.000 de euro venită din partea Gecad. Alte cinci milioane de dolari au venit în 2016, pentru o nouă finanțare, de la Gecad Ventures, dar și de la alți parteneri interesați de proiect, cum ar fi fondul Catalyst Romania, Mihai Popescu și cofondatorii eMAG Radu Apostolescu și Bogdan Vlad.

Produsele Vector Watch se găsesc în total în 25 de piețe, inclusiv în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii