Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Afacerea Dedeman a fraților Pavăl a crescut cu un miliard de lei în 2019. Ce cifră de afaceri a înregistrat cel mai mare business antreprenorial românesc

Afacerea băcăuană Dedeman, cel mai mare business antreprenorial din România, controlat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de peste 8,3 miliarde de lei, în creştere cu 15% faţă de 2018, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.
10_Dragos_Paval_Dedeman.jpg

Este al șaselea an consecutiv când afacerea fraților Pavăl crește cu un miliard de lei. Dedeman reprezintă mai mult de jumătate din piaţa locală de bricolaj şi este una dintre cele mai mari reţele la nivel regional. De asemenea, profitul net al companiei a continuat să urce, ajungând la aproape 1,3 miliarde de lei lei sau 270 milioane de euro.

Dedeman a deschis la începutul lunii martie o unitate la Slobozia, în urma unei investiţii de 11 mil. euro, ajungând astfel la o reţea de 51 de magazine.

Povestea fraților Dragoş şi Adrian Pavăl în mediul de business românesc a început la scurt timp după Revoluție, cei doi băcăuani punând bazele unei mici afaceri locale. De atunci și până în prezent, succesul fondatorilor Dedeman i-a transformat într-un model reprezentativ pentru noua generație de antreprenori români.

„Am înființat compania Dedeman la scurt timp după Revoluție, în anul 1992. Pe atunci încă nu îndrăzneam să visăm atât de departe și nici nu aveam prea multe exemple în jur spre care să tindem. Însă am constatat pe parcurs că momentul a fost cum nu se poate mai oportun pentru a porni în această călătorie. Treptat, fără ca măcar să știm ce însemna cuvântul, deveneam antreprenori, muncind și învățând din greșeli. Ascensiunea pe care a cunoscut-o compania noastră a fost favorizată de numeroși factori, însă cred că norocul a jucat un rol esențial în tot acest parcurs: norocul de a avea vârsta potrivită la Revoluție, norocul de a ne înconjura de oameni talentați care ne-au urmat și alături de care am edificat fundamentele succesului, norocul de a ne dezvolta într-un mediu economic nu foarte prietenos, dar care ne-a ajutat să fim astăzi suficient de pregătiți să transformăm o situație dificilă într-una favorabilă”, a precizat Dragoș Pavăl.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii