Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Travel |
|

Aeroporturile lumii se golesc pe măsură ce Coronavirusul se răspândește

Călătoriile aeriene s-au redus dramatic din cauza pandemiei de Coronavirus. Numărul de locuri rezervate pe zborurile programate în această săptămână au scăzut cu 15% în întreaga lume, față de săptămâna 20-26 ianuarie, conform datelor OAG, citate de jurnaliștii de la Forbes. Acest lucru subliniază severitatea declinului, având în vedere că avioanele au zburat în mare parte goale. Traficul persoanelor pe aeroporturile lumii poate oferi o imagine mai bună a situației.
 aboneaza-te
aeroport Milano

De exemplu, miercuri, aeroportul din Milano, aflat în epicentrul focarului din Italia, a fost traficat de un procent de călători cu 80% mai mic decât de obicei, iar numărul de persoane care au trecut prin aeroportul John F. Kennedy din New York a fost cu 35% mai scăzut, potrivit informațiilor oferite de Google, pe baza funcției de urmărire smartphone-ului. Toate datele au fost compilate de compilate de start-up-ul Wanderlog.

În Europa, toate aeroporturile din Italia sunt acum în cea mai mare parte goale, arată datele. Multe țări au oprit zborurile din Italia, acolo unde numărul deceselor din cauza pandemiei a depășit, joi, China. Aeroportul din Madrid a avut un procent de traficare cu 36%  mai redus ca de obicei miercuri, iar Copenhaga și Varșovia cu 69%.

Aeroportul Internațional San Francisco a înregistrat în ultimele 11 zile cea mai puternică scădere a traficului din Statele Unite ale Americii, cu 55% mai mic decât în mod normal, în timp ce Denver atinge o cifră cu 47% mai redusă. Traficul din Salt Lake City s-a redus miercuri cu 67%, aeroportul fiind închis timp de patru ore după un cutremur.

Ce este mai rău încă nu a venit. Odată cu SUA, cu Europa, dar cu și alte țări care restricționează călătoriile aeriene internaționale pentru a stopa răspândirea bolii, multe companii aeriene au anunțat în această săptămână diferite planuri pentru a opri marea majoritate a zborurilor din următoarele săptămâni.

Pentru mai multe informații în timp real despre traficul de călători din aeroporturi consultați wanderlog.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii