FacebookTwitterLinkedIn

De exemplu, miercuri, aeroportul din Milano, aflat în epicentrul focarului din Italia, a fost traficat de un procent de călători cu 80% mai mic decât de obicei, iar numărul de persoane care au trecut prin aeroportul John F. Kennedy din New York a fost cu 35% mai scăzut, potrivit informațiilor oferite de Google, pe baza funcției de urmărire smartphone-ului. Toate datele au fost compilate de compilate de start-up-ul Wanderlog.

În Europa, toate aeroporturile din Italia sunt acum în cea mai mare parte goale, arată datele. Multe țări au oprit zborurile din Italia, acolo unde numărul deceselor din cauza pandemiei a depășit, joi, China. Aeroportul din Madrid a avut un procent de traficare cu 36%  mai redus ca de obicei miercuri, iar Copenhaga și Varșovia cu 69%.

Aeroportul Internațional San Francisco a înregistrat în ultimele 11 zile cea mai puternică scădere a traficului din Statele Unite ale Americii, cu 55% mai mic decât în mod normal, în timp ce Denver atinge o cifră cu 47% mai redusă. Traficul din Salt Lake City s-a redus miercuri cu 67%, aeroportul fiind închis timp de patru ore după un cutremur.

Ce este mai rău încă nu a venit. Odată cu SUA, cu Europa, dar cu și alte țări care restricționează călătoriile aeriene internaționale pentru a stopa răspândirea bolii, multe companii aeriene au anunțat în această săptămână diferite planuri pentru a opri marea majoritate a zborurilor din următoarele săptămâni.

Pentru mai multe informații în timp real despre traficul de călători din aeroporturi consultați wanderlog.com