Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a fost amendat pentru abuz de poziție dominantă

Consiliul Concurenței a amendat R.A. Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj pentru abuz de poziție dominantă, ca urmare a faptului că managementul regiei a refuzat accesul companiei de handling Romanian Airport Services S.A. la infrastructura aeroportuară.
shutterstock_1414652729

Aceasta este prima măsură de sancționare aplicată de autoritatea de concurență în industria aviației din România.

Prin Decizia nr. 74 din 8 octombrie 2019, plenul Consiliului Concurenței a constatat săvârșirea de către Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a unui abuz de poziție dominantă, prin refuzul de a permite accesul întreprinderii Romanian Airport Services SA la infrastructura aeroportuară necesară prestării serviciilor de handling la sol pe Aeroportul Cluj în perioada 11.09.2015 – 09.03.2017, încălcând astfel prevederile art. 6 alin. (1) din Legea concurenței nr. 21/1996, precum și prevederile art. 102 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene.

Decizia a fost pronunțată în cadrul investigației declanșate prin Ordinul Președintelui Consiliului Concurenței nr. 447 din 24 iunie 2016, în urma unei plângeri formulate de către Romanian Airport Services SA, singura societate cu capital 100% românesc ce acționează pe piața serviciilor de handling din România.

Decizia Consiliului Concurenței urmează să fie publicată și poate fi atacată la Curtea de Apel București. Asistența juridică a Romanian Airport Services pe parcursul investigației a fost asigurată de către societatea de avocați Furtună și Asociații, specializată în dreptul aviației.

Romanian Airport Services S.A. este o companie românească de handling ce activează pe zece Aeroporturi din România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii