FacebookTwitterLinkedIn

Primele brute subscrise reprezintă primele încasate și de încasat, inclusiv primele de reasigurare încasate și de încasat, aferente tuturor contractelor de asigurare și contractelor de reasigurare, care intră în vigoare în perioada de referință, înainte de deducerea oricăror sume din acestea.

„În anul 2017 am continuat procesul de consolidare a prezenței noastre pe piața din România. Dezvoltarea parteneriatelor de bancassurance cu Banca Transilvania și Alpha Bank, precum și creșterea principalilor indicatori sunt semne ce confirmă evoluția Aegon în România. În implementarea strategiei noastre de business în 2018 suntem încurajați nu numai de rezultatele anului precedent, dar și de evoluția pozitivă a pieței asigurărilor de viață din România.”, a precizat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Aegon România, parte a grupului financiar internațional Aegon, este o companie specializată în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață. În prezent, Aegon România are peste 900.000 de clienți și 130 de angajați.

„Creșterea ponderii asigurărilor de viață în totalul asigurărilor, de la 18% în 2016, la 21% în 2017, conform rapoartelor ASF, ne arată că piața românească a asigurărilor este în curs de maturizare. Din analizele Aegon, creșterea pieței s-a bazat în primul rând pe asigurările asociate creditelor de consum și ipotecare și pe asigurările de sănătate. Prognozele noastre, precum și valorile pieței pe primul trimestru 2018, ne îndreptățesc să considerăm că piața va rămâne stabilă până la finalul anului”, a adăugat Sînziana Maioreanu.