Cautare
, Contributor

Asigurări |
|

Aegon își vinde afacerea din Europa de Est, inclusiv din România

Asiguratorul olandez Aegon și-a scos la vânzare afacerea din Europa de Est deoarece încearcă să strângă bani pentru a face față mai bine crizei  provocate de coronavirus.
Aegon

Aegon vinde inclusiv activele din România, în încercarea de a strânge numerar și de a-și majora câştigurile pe pieţele sale de bază, relatează Reuters care citează surse care au dorit să rămână anonime.

Compania lucrează cu JPMorgan pentru această tranzacție și a purtat discuții preliminare cu jucătorii din industrie pentru vânzarea subsidiarei, care se concentrează în principal pe Ungaria, dar este activă și în Polonia, România și Turcia.

Aegon ar putea fi evaluată la aproximativ 650 de milioane de euro (767,85 milioane de dolari) și este vândută ca parte a unui proces de licitație.

Asigurătorul olandez NN Group și KBC din Belgia studiază ofertele pentru active, în timp ce și rivalul german Allianz și-a exprimat interesul. Însă reprezentanții companiilor au refuzat să comenteze.

Aegon oferă asigurări de viață și asigurări generale în Ungaria, unde este prezentă din 1992 prin achiziția fostului asigurător de stat Állami Biztosító,  folosit ulterior ca o trambulină pentru achiziții suplimentare în Europa Centrală și de Est.

Directorul executiv al Aegon, Lard Friese, care a preluat conducerea în luna mai și a fost anterior CEO al NN Group, a declarat în august că va revizui operațiunile companiei în unele dintre cele 20 de piețe unde operează ca parte a eforturilor sale de conservare a capitalului.

În 2018, firma olandeză și-a vândut operațiunile în Republica Cehă și Slovacia către NN Group pentru 155 de milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii