FacebookTwitterLinkedIn

Prof. Leslie T. Szamosi,

Director MBA, City College International Faculty of the University of Sheffield

Pentru orice societate, educatia a fost mereu vazuta ca o piatra de temelie pentru o implicare activa in economie si aceasta cu siguranta este cazul in regiunea noastra. Daca privesti prin ce a trebuit sa treaca regiunea noastra in timpul crizei economice si acum in timpul actualei pandemii, pe langa alte provocari cu care ne confruntam, oamenii intreaba, si pe buna dreptate, cum o sa supravietuiasca organizatia noastra? Ce sa facem sa iesim mai puternici? Cum sa devenim mai rezistenti la astfel de evenimente? Raspunsul sta in gandirea mai rapida, mai inteligenta, si mai eficienta decat competitia noastra. Educatia este fundatia, baza pentru toate aceste intrebari si raspunsuri. Intrebarea este ce tip de educatie te poate ajuta sa gasesti aceste raspunsuri! Raspunsul este educatia de tip Executive MBA.

Daca iei in consideratie impactul pandemiei, afacerile din intreaga lume au trebuit sa schimbe ceva aproape instantaneu. Aceasta implica o gandire moderna, flexibila si un focus global – toate acestea sunt invatate in educatia de tip MBA. De mai bine de 15 ani programul nostru MBA a integrat cunostiintele specifice si modul de gandire referitor la managementul schimbarii si depasirea rezistentei la schimbare. Studentii invata de la lectori foarte experimentati din toata Europa si cu experienta profesionala in intreaga lume si astfel aduc cunostiinte invatate in companiile lor si astfel rezolva problemele actuale cat si sa faca planuri de viitor. Criza de orice natura solicita ca organizatiile noastre sa raspunda in timp real si asta poate veni doar avand increderea in luarea unor decizii critice bazate pe cele mai bune cunostiinte disponibile dar si pe cea mai buna previziune.

Programele MBA au fost mereu niste investitii nu numai dintr-o perspectiva monetara cat si din punct de vedere a timpului alocat studiului. Programele Executive MBA ca al nostru ofera studentilor flexibilitatea sa isi mentina ritmul profesional cat si sa studieze.  De fiecare data cand cineva evalueaza o investitie din unghiul financiar indicatorul cheie este returnarea investitiei (ROI) . Din perspectiva MBA fiecare indicator sugereaza faptul ca ROI este foarte pozitiv atat din perspectiva  hard (financiara) cat si soft (dezvoltarea abilitatilor, cunostiintele avansate). Din perspectiva hard toate datele noastre sugereaza faptul ca absolventii nostri MBA avanseaza mult mai rapid in cadrul organizatiilor lor, beneficiaza de o fantastica avansare in cariera si incep noi afaceri, toate acestea ducand la un mai mare succes financiar. 

Din perspectiva soft, ROI vine cu detinerea de cunostiinte si increderea in a lua decizii bazate pe cele mai avansate cunostiinte cat si accesul la cea potrivita retea de oameni (colegi si alumni MBA) de la care poti obtine orice informatie. In cadrul programului notru MBA, absolventii devin parte a unei retele de aprox 2500 de persoane din zona Europei Centrale si de Sud cat si acces la aprox 50.000 de alumni ai Asociatiei de MBA –uri (AMBA). Un alt castig de natura soft este faptul ca fiecare student are un coach personal care ii ajuta sa ii intensifice aptitudinile de leadership si dezvoltare profesionala. Studentul si coach-ul lucreaza impreuna pentru a seta anumite repere si ajuta studentul sa isi valorifice aptitudinile de leadership.

Programul MBA, in viziunea mea, ofera un sentiment de succes reinnoit si pregatire pentru orice tip de provocare in business pe care lumea ne-o poate oferi. Lumea este plina de provocari si regiunea in care traim a fost provocata mai mult decat oricare alta. Absolventii MBA sunt pregatiti pentru aceste provocari astfel vor face tara lor si societatea un loc mai bun si incluziv pentru fiecare.

Programul de Executive MBA creat de CITY College in Bucharest (The International Faculty of the University of Sheffield, aflată în top 100 universități la nivel global) începe – în România – în noiembrie 2020.

Pentru mai multe detalii puteti contacta biroul reprezentanță din Bucuresti la: romania@citycollege.sheffield.eu