Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Advertorial: Bang & Olufsen a împlinit 95 de ani

Anul acesta legendara companie Bang & Olufsen a împlinit 95 de ani. Iată povestea emblematicului brand danez, care a cucerit inimile iubitorilor de muzică din întreaga lume.
Screenshot 2020-12-15 at 17.04.08

La mijlocul anilor 20 din secolului XX a început un boom de popularitate al radioului. Europa a importat masiv aparate de radio din SUA, de aceea Peter Bang, care obișnuia să lucreze la o fabrică de radio cu prietenul său Svend Olufsen a decis să înceapă să le fabrice în patria lor.

 

 

Crearea unui receptor radio nu a fost o sarcină ușoară pentru acea vreme, așa că inginerii au decis să înceapă cu producerea unui adaptor de alimentare numit “The Eliminator”. Acest dispozitiv a adus companiei primii clienți și fabricarea primelor aparate radio.

 

 

De atunci, timp de aproape un secol, Bang & Olufsen produce unul dintre sistemele acustice de top, rămânând în fruntea inovațiilor acustice. Până în prezent, Bang & Olufsen realizează produse ce se caracterizează printr-o combinație unică de sunet bogat, design atemporal și măiestrie de neegalat. În prezent Bang & Olufsen este o companie cu mii de angajați, magazine în întreaga lume și listată pe NASDAQ Copenhagen A / S.

____________________________
1927

Totul a început într-o cameră mică din conacul familiei Olufsens, dar în curând partenerii au fondat fabrica nr. 1 și au lansat primul lor produs.  

Radio player Bang & Olufsen 3lamper

____________________________
1930

 

Au venit vremurile cinematografiei cu sonor. Primul cinematograf din Danemarca a fost echipat cu sisteme de sunet Bang & Olufsen și compania a început să se specializeze pe instalarea de echipamente în săli de cinema, în plus producând nu numai echipamente audio, ci și proiectoare,

 
____________________________
1934

 

Firma a lansat radio-gramofonul B&O Hyberbo 5. Povestea spune că Peter Bang a fost atât de impresionat de aspectul lui Wassily Chair de la designerul și arhitectul Marcel Breuer, încât a decis să creeze ceva similar în stilul Bauhaus. Se spune că aici își are originea identitatea corporativă a lui Bang & Olufsen. Acest hibrid de la mijlocul anilor ’30 arată modern chiar și în zilele noastre.

 ____________________________
1960

New Age” ul Bang & Olufsen – este momentul în care compania a început să utilizeze în mod activ aluminiu în produsele sale și a decis în cele din urmă că direcția Bauhaus este cea principală, câștigând astfel recunoașterea mondială. Aceste schimbări sunt, de asemenea, asociate cu începutul cooperării cu biroul de design al lui Jacob Jensen.

 

 

Bang & Olufsen Beogram 1200 Vinyl Player (1969), proiectat de Jacob Jensen. Acest model, alături de multe alte lucrări ale lui Jensen, se găsește într-o expoziție la Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA).
____________________________
1974

Bang & Olufsen a realizat nu numai sisteme acustice și radiouri portabile, ci chiar și telefoane. Mulți cred că modelul BeoCom 6000 a fost prototipul pentru iPod-ul iconic Apple.

____________________________
Secolul XXI

 

Poate că chintesența mărcii este linia de produse Staged, care astăzi îi uimește pe cunoscătorii sunetului de calitate și admiratorii interioarele elegante, atenți la cele mai mici detalii. Toate produsele din această linie sunt complet personalizate și sunt disponibile numai pentru persoane selectate și pot fi cumpărate din anumite magazine.

 

Cea mai populară fotografie a BeoSound Shape.

 

 

Set televizor Beovision Harmony 88 și sistem acustic Beolab 90

Compania a devenit populară pentru pasionații de sunet datorită gamei sale mai accesibile, dar nu mai puțin premium, de boxe portabile și căști.

Boxe A9, BS35, M5, Beosound 1 și Beosound 2

Beoplay H9 3rd Gen și Beoplay E8 3rdGen

 Colecția Beoplay H95 și Beoplay E8 3rd Gen Gold, lansate pentru a sărbători aniversarea mărcii

 
Ceea ce este incontestabil este că, timp de aproape un secol, compania a deschis noi orizonturi în crearea de dispozitive cu adevărat elegante, realizate cu pricepere și dragoste pentru detalii.

 

Iată o listă de cadouri extraordinare Bang & Olufsen. Fiecare dintre produse este o întruchipare unică a identității corporative a companiei. Răsfățați-vă pe dvs. și pe cei dragi cu creații unice care vă vor rămâne alături mulți ani. Va veni momentul ca difuzoarele sau căștile dvs. să sărbătorească aniversarea vieții, ca în povestea noastră.​​

​​

     

BeoPlay H9

BeoPlay E8 BeoSound A1 BeoSound 2

BeoPlay A9 

 

Toate produsele Bang & Olufsen pot fi achiziționate în magazine de specialitate și online:

altex.ro

avstore.ro

emag.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii