FacebookTwitterLinkedIn

Disconfortul și oboseala oculară sunt probleme foarte frecvente în lumea ecranelor digitale în care mai toți, de toate vârstele, ne desfășurăm activitatea profesională, ne informăm, învățăm sau ne distrăm. Alți factori precum poluarea sau calitatea luminii pot influența negativ sănătatea ochilor.

Oftapic Intensive de la Assista, produs disponibil în farmaciile Catena, reprezintă soluția simplă și practică pentru protejarea sănătății ochilor!

Care sunt cauzele disconfortului și oboselii oculare?

 • -Atunci când te concentrezi, privind pentru mult timp un ecran, o carte sau orice altceva, numărul de clipiri pe minut se poate reduce dramatic. Când clipești mai puțin, ochii pot deveni obosiți, uscați și iritați. Când îți concentrezi privirea într-un singur loc este recomandat să faci câte o pauză la fiecare 20 de minute și pur și simplu să privești „în depărtare”, clipind normal.
 • -Poziționarea corectă a ecranelor este un alt factor care poate influența oboseala și disconfortul ocular. Este important să privim către ecrane de la distanța corespunzătoare și din poziția corectă. Între ochi și ecran ar trebui să fie o distanță de aproximativ un braț, iar ecranul trebuie să fie la același nivel sau puțin mai jos față de nivelul ochilor. Acest lucru este valabil și pentru telefoanele mobile. Este indicat să le privim de sus în jos.
 • -Un alt sfat important vizavi de privitul ecranelor îl reprezintă optimizarea dimensiunii textului. Ajustați mărimea textului astfel încât să puteți citi fără efort.
 • -Disconfortul la nivelul ochilor poate apărea și atunci când petrecem mult timp într-un loc unde calitatea aerului nu este cea mai bună. Mediile foarte uscate sau poluate ori locurile ventilate mecanic pot afecta mucoasa oculară, cauzând uscăciune sau iritație.
 • -Lumina slabă sau prea puternică este un alt factor care cauzează oboseală oculară. Asigură-te că ai o lumină adecvată atunci când citești și ajustează cu atenție luminozitatea ecranelor, evitând strălucirea puternică.

Dacă disconfortul se agravează sau apar alte simptome (prurit, senzație de corp străin în ochi, înroșirea puternică, senzația de arsură și usturime etc.), este necesar să soliciți ajutorul unui specialist.

Assista Oftapic Intensive, soluție optimă pentru disconfortul ocular

Picăturile oftalmice Oftapic Intensive de la Assista au fost create special ca remediu în caz de simptome oftalmologice, precum ochi uscați, deshidratați, iritati și obosiți. Acestea sunt potrivite și pentru persoanele care poartă lentile de contact, pentru ameliorarea disconfortului cauzat de purtarea acestora. Oftapic Intensive conține acid hialuronic, Hamamelis și Ginkgo biloba, fiind o soluție sterilă, lubrifiantă, hidratantă și calmantă.

Acidul hialuronic este un ingrediente-cheie în produsele cosmetice, dar și în picăturile pentru ochi. Acesta are proprietăți intens hidratante, asemănătoare cu lacrimile naturale. Acidul hialuronic se lipește de suprafața ochiului și rămâne pe aceasta pentru mai mult timp, creând o peliculă protectoare, care împiedică frecarea dintre pleoapă și cornee și are efecte benefice asupra ochilor uscați și iritați.

Extractul de Hamamelis este adăugat pentru efectele antiinflamatorii, antioxidante și calmante. Conferă ochilor claritate și prospețime naturală.

Extractul de Ginkgo biloba conține principii active cu acțiune antioxidantă și protectoare pentru suprafața ochiului. Flavonoidele conținute susțin neutralizarea radicalilor liberi responsabili de distrugerea celulelor corneo-conjunctivale.

 

 

Cum acționează Assista Oftapic Intensive

 • -Lubrifiază, hidratează, calmează, protejează și revigorează ochii uscați, deshidratați și obosiți.
 • -Protejează ochiul și stabilizează filmul lacrimal în caz de stres oxidativ și acumulare de radicali liberi pe suprafața oculară.
 • -Constituie un adjuvant în tratamentul alergiilor și conjunctivitelor alergice.
 • -Reduce mâncărimea, senzația de arsură, senzația de corp străin și iritația ochilor.
 • -Este potrivit în cazurile de modificări netraumatice și nepatologice ale filmului lacrimal.
 • -Este util în caz de stres ocular cauzat de factori de mediu (expunere excesivă la lumina soarelui, vânt, praf, aer condiționat, aer uscat și poluat etc.).
 • -Este potrivit în caz de stres ocular (utilizarea prelungită a calculatorului, condiții de iluminare nefavorabile, șofatul în timpul nopții etc.).
 • -Este indicat pentru utilizarea în timpul purtării lentilelor de contact.

 

Cum se folosește Assista Oftapic Intensive

 • -Aplică una sau două picături în fiecare ochi, o dată sau de mai multe ori pe zi, în funcție de necesitate sau de sfatul specialistului.
 • -Pentru persoanele care poartă lentile de contact, aplicați două-trei picături pe lentile înainte sau după utilizare. Dacă este necesar, aplicați picături și în timp ce purtați lentilele.

 

Oftapic Intensive de la Assista este un produs disponibil în farmaciile Catena, unde echipa de farmaciști profesioniști te așteaptă cu sfaturi, recomandări personalizate și o gamă largă de produse pentru menținerea sănătăţii şi frumuseții.