Cautare
, Staff

Sănătate |
|

Advent International a intrat în negocieri exclusive pentru achiziționarea Zentiva, divizia europeană Sanofi de medicamente generice, pentru 1,9 miliarde de euro

Advent International (Advent) și Sanofi au intrat în negocieri exclusive în baza cărora Advent ar achiziționa Zentiva, divizia europeană Sanofi de medicamente generice, pentru 1,9 miliarde de euro (1,919 miliarde de euro Entreprise Value).
 aboneaza-te
Zentiva

Oferta Advent este fermă, având caracter obligatoriu și fiind finanțată integral.

Un investitor global, cu o experiență de peste 25 ani în sectorul medical, Advent are un istoric în procesele de separare corporativă și va lucra în colaborare cu Sanofi pentru a înființa o nouă operațiune independentă. Advent va sprijini echipa de management Zentiva pentru a investi în operațiunile companiei, unitățile sale de producție și portofoliul aflat în cercetare și dezvoltare (portofoliul R&D).

„Zentiva este o divizie robustă, cu o echipă foarte talentată, care și-a demonstrat potențialul de creștere. În urma unei revizuiri cuprinzătoare a opțiunilor strategice pentru divizia noastră europeană de medicamente generice, am hotărât că transferarea operațiunilor către Advent este cea mai bună opțiune pentru a-i asigura succesul pe termen lung”, a declarat Olivier Brandicourt, Chief Executive Officer al Sanofi.

Se preconizează că tranzacția va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, sub rezerva definitivării unor acorduri finale, a proceselor sociale corespunzătoare și în urma aprobării din partea autorităților de reglementare relevante.

De asemenea, Advent a anunțat că acest proces se va desfășura respectând pe deplin dialogul social cu reprezentanții angajaților Sanofi.

„Pentru noi, sectorul medicamentelor generice este unul atractiv, întrucât acesta le permite mai multor oameni să aibă acces la tratamente de calitate, la costuri reduse. Considerăm că Zentiva este o platformă foarte bună, cu oameni talentați, în care putem investi pentru a construi un nou lider independent pe piața europeană a medicamentelor generice”, au declarat Tom Allen, Managing Director și co-director al echipei europene de sănătate Advent International, și Cédric Chateau, Managing Director și director al Advent International în Franța.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii