Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Adriean Videanu

adrian videanu si familia.jpg
Avere: 37-39 milioane de euro Vârsta: 48 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domeniu: Prelucrarea marmurei

Pentru Adriean Videanu, ultimul an a fost foarte dificil atât pe plan politic cât şi economic. Fostul ministru al economiei a fost remaniat în luna septembrie 2010  alături de alţi cinci miniştri care făceau parte din Guvernul Boc. Potrivit lui Videanu, acesta intenţionase să îşi dea demisia din Guvern încă din luna februarie din „considerente personale“, dar a renunţat ulterior la decizie pentru a nu părea laş, după decizia recentă a Guvernului de a reduce salariile bugetarilor. Nici în domeniul afacerilor nu s-ar putea spune că fostul edil a avut parte de mai multe motive de bucurie.

Grupul Titan Mar – Marmosim, cu afaceri în domeniul producţiei şi prelucrării de piatră şi borduri, a raportat rezultate în scădere pe ambele firme. Titan Mar a încheiat în premieră anul 2009 în pierdere, care se ridică la suma de un milion de euro, în timp ce veniturile companiei amintite s-au ridicat la 10,3 milioane de euro, în scădere cu 16,5%. Cifra de afaceri a Marmosim a fost de 8,3 milioane de euro, în scădere cu „doar“ 13% faţă de anul precedent. Pentru a limita proporţiile declinului, Adriean Videanu s-a văzut nevoit să reducă personalul cu 20%. Cu toate acestea, Marmosim a reuşit să obţină un profit de 600.000 de euro.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, fostul ministru mai deţine două apartamente în centrul Bucureştiului şi un teren intravilan de aproape 2.000 mp în judeţul Hunedoara.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii