Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Adrian Vasilescu: Evitarea unei contracţii economice în T3 depinde de cererea externă

Consilierul de strategie al guvernatorului Băncii Naţionale a României, Adrian Vasilescu, apreciază că România poate evita o contracţie economică şi în al treilea trimestru. Condiția e să nu aibă loc o scădere a cererii din partea partenerilor comerciali.
070 CEE Adrian Vasilescu

„În trimestrul doi va fi sigur că vom avea o contracţie mare. Unele surse vorbesc chiar de o scădere foarte mare, 14%. Dar mai spun că va fi urmată de o redresare în trimestrul trei. Dar nu putem să judecăm lucrurile doar în raport cu ceea ce se întâmplă pe insula noastră pentru că, dacă partenerii noştri comerciali vor fi nevoiţi să restrângă cererea, nu vom avea încotro şi vom avea încă un trimestru de contracţie, recesiune va fi. Dar marile probleme ale economiei româneşti în prezent nu sunt legate doar de PIB, sunt legate, în primul rând, de cercul vicios al deficitelor”, a declarat consilierul guvernatorului BNR, potrivit Agerpres.

„Nu era niciun semn de criză înaintea celei care a început în primăvara acestui an. Ne-am trezit dintr-o dată şi fără să ne dăm seama măcar că s-a înnegurat cerul”, a mai spus Vasilescu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii