Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Adrian Streinu Cercel: Nu vom testa toată populația Bucureștiului, ci un eșantion reprezentativ de aproximativ 10.500 de persoane

Echipele medicale mobile nu vor testa toată populația Capitalei, ci doar un eșenation de aproximativ 10.500 de persoane, considerat reprezentativ pentru populația Bucureștiului, a precizat doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.
coronavirus covid

Într-o conferință de presă organizată de Primăria Capitalei, Adrian Streinu Cercel a precizat că medicii nu vor intra în casele oamenilor, ci vor fi chemați în fața blocului unde vor completa mai multe chestionare și li se va face testul. Rezultatele vor fi disponibile în aproximativ 20 de minute.

Adrian Streinu-Cercel a adăugat că, la nivelul populației de două milioane de locuitori, cât are Capitala,  e nevoie de testarea a 9.558 de persoane, iar pentru că există o marjă de eroare, e necesară testarea a 10.514 de oameni.

„Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva. Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu. Totodată, Primăriile trebuie să spele străzile continuu. Unde este curățenie, nu este virus”, a afirmat medicul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii