FacebookTwitterLinkedIn

Adrian Stănculescu activează în cadrul Abris Capital Partners, un fond independent de private equity dedicat investițiilor în Europa Centrală și de Est de aproape 5 ani, timp în care a fost responsabil de identificarea și supervizarea mai multor tranzacții. Totodată, el a jucat un rol important în dezvoltarea și adăugarea de valoare mai multor companii din portofoliul Abris.

Adrian Stănculescu va conduce echipa investițională formată din patru membri, urmărind oportunități de investiții în companii românești de dimensiuni medii dintr-o arie largă de sectoare comerciale și industriale. Portofoliul Abris în România s-a extins substanțial în ultimii ani și include companii de top precum: Urgent Cargus (unul din liderii pieței naționale de curierat), Pehart Tec (unul din cei mai mari producători de hârtie de tip tissue din Europa), Green Group (cel mai mare grup integrat de reciclare din România, cu extindere accelerată în ECE).

“Adrian este alături de noi de mulți ani si s-a dovedit de fiecare dată a fi un profesionist în private equity eficient si deosebit de competent. Piața românească este importantă pentru Abris, de aceea suntem încântați ca cineva pentru care avem un deosebit respect să conducă biroul din București și să ne reprezinte în regiune”, a declarat Pawel Gierynski, Managing Partner în cadrul Abris.

Abris Capital Partners investește în prezent al treilea său fond dedicat companiilor medii din Europa Centrală și de Est (ECE). Fondul a strâns anul trecut peste 500 milioane euro și este în plin proces investițional în business-uri din Polonia, România și restul ECE.

Adrian Stănculescu și restul echipei locale studiază în prezent un număr de oportunități noi de investiție pentru Abris și urmăresc extinderea portofoliului din Romania în următorii ani.