FacebookTwitterLinkedIn

Formatul televiziunii Smart TV este generalist, cu știri și programe de divertisment, filme, seriale și documentare, „film, teatru, circ”, „spectacole fundamental de entertainment și în același timp foarte puternic culturale”, potrivit lui Sârbu, cu o investiție preconizată de două milioane de euro, notează Media Expres.

Compania care a primit licența este Smart TV Management și îi are acționari pe Marius Tucă (50%) și firma Aleph Media (50%).

Pe site-ul Ministerul Finanțelor Publice, Smart TV Management, având activitatăți de producție TV și cinematografică, figurează la finele anului 2018 cu datorii de 655.649 lei și creanțe de 103.747 lei. Cifra de afaceri și profitul/pierderile nu figurează, semn că firma nu a avut activitate.

La rândul său, firma Aleph Media îi are asociați pe Ana-Cristina Iacob (0.0007%), Zazu Film SRL (0,013%) și Prosperya Financial Management (99,98%).

Zazu Film SRL este controlată de Ana-Cristina Iacob (70,4%).

Prosperya Financial Management (99,98%) are drept asociați pe Ana-Cristina Iacob (97,9%) și Iacob Daniel (2,04%).

În 2018, Prosperya Financial Management a avut un singur angajat, a raportat pierderi de 615.117 lei și avea datorii la finele anului de 17.957.124 lei.

Ana-Cristina Iacob este regizoarea filmelor “#Selfie” și “Poveste de dragoste”. Potrivit presei tabloide, Cristina Iacob (30 de ani) este iubita lui Adrian Sârbu (64 de ani).

Adrian Sârbu în fața membrilor CNA: „Cred nu avem încotro, nu că am vrea altfel, nu avem încotro astăzi dacă vrei să fii prezent în televiziune, dacă vrei să fii prezent în media, dacă vrei să fii prezent în social media trebuie să spui lucruri care fac o diferență, care atrag, am spus ce target ne interesează, nu vom avea programe pentru alte targeturi, sunt destule pe alte televiziuni, cât public vom face, de exemplu, ca să vă dau și un număr, targetul nostru înseamnă un punct de rating are 5.000 de oameni, de-aia veți vedea la un moment dat că aspirăm la 6 până la 10 puncte de rating. Ăsta este targetul nostru. Dacă atingem 5.000 de oameni de acest tip, sigur, cei de din jur sunt interesanți, sunt aspiraționali poate și vor veni, noi suntem mulțumiți. Dar acești 5.000 valorează foarte mult și pentru advertiseri.”.

Adrian Sârbu: “Nu veți vedea advertising cu toptanul și complet nepotrivit cu conținutul programelor, canalul pe online va avea o ipostază complet fără advertising, evident că trebuie remunerat altfel, deci până la urmă nu putem să fim entertaning nu vom putea rezista, și nu e ăsta scopul nostru, există o piață și pentru asta. Dacă te duci într-un oraș, vorbim de cultură urbană, am spus aici de evenimente, da? Sunt foarte multe orașe în România care mai ales vara dar și iarna sunt foarte pline de substanță culturală, de spectacole care nu sunt numai entertainment. Nu sunt multe orașe, dar sunt cinci, șase, 10 orașe din România care au viața lor culturală, care nu se vede în televiziune, nu se vede în TVR și dacă se vede se vede neatractiv.”

Marius Tucă, prezent în fața CNA: “Mai există partea de documentare, seriale care acoperă foarte bine ideea de jurnalism. Nu știu dacă cineva în România a făcut-o până acum, dar o s-o facem noi”.

Întrebat de Radu Herjeu „cine va conduce știrile, aveți un om?”, Adrian Sârbu a răspuns inițial cu „da”, dar în continuare nu a oferit un nume, spunând că știrile provin din fluxul Mediafax și „dacă vreți să vedeți cine conduce uitați-vă la noi”.

La vot au fost prezenți membrii CNA Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Nicolae Bălașa, Monica Guberat, Ramona Elena Sorescu, Orsolya Borsos, Alexandru Kocsis și Ancuța Pocora.

Reamintim că Adrian Sârbu a părăsit în anul 2013 compania CME, care operează televiziunile din grupul Pro TV în România, fiind ulterior implicat în zeci de procese care vizează nereguli financiare la companiile pe care le deține, inclusiv cea mai importantă agenție privată de știri din România, Mediafax, aflată în prezent în procedură de faliment.

Adrian Sârbu este printre altele, inculpat în dosarul „Mineriadei” din 13-15 iunie 1990.

foto credit: Media Expres

Aceasta ar putea fi grila programului Smart TV:

– ȘTIRILE OREI (durată cinci minute)

-ȘTIRILE ZILEI. Jurnalul principal, difuzat la ora 19.00

-SMART MORNING

-OAMENI SMART

-MARIUS TUCĂ SHOW

-SMART TALK

-GÂNDURILE LUI CRISTOIU

-TE CREZI SMART?

-COMEDY MALL

-AVANGARDĂ ȘI PERMANENȚĂ

-SMARTOPOLIS

-SPUNE-MI, DOCTORE!

-VRUM VRUM

-REȚEAUA SMART

-PLANETA SMART.