Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Adrian Prodănel

Avere: 11 milioane de euro Vârstă: 43 de ani Reşedinţă: Prahova Domeniu: Mase plastice, imobiliare, turism, piaţa de capital

Adrian Prodănel este consilier local PSD la Primăria din Piteşti. Despre el nu se poate spune că nu a avut bani înainte de a intra în politică şi că a profitat de poziţie pentru a se îmbogăţi. Poate şi de aceea propunerile sale sunt privite cu suspiciune de toată lumea. Aşa a fost, de exemplu, şi cea privind înfiinţarea unui parc industrial într-o zonă unde are chiar el teren. Până la urmă ce să facă, are terenuri la toate ieşirile din oraş, după cum el însuşi spune.

De altfel, în declaraţia de avere are trecute peste 20 de terenuri în mai multe judeţe, mai multe imobile, dar şi o colecţie de artă. Chiar dacă a mai vândut din terenuri în perioada 2007-2008 şi pentru care a primit peste zece milioane de euro, mai are încă suprafeţe. Bani buni îi vin şi din afacerile proprii, Motor AG, dealerul BMW pe Argeş şi la Prointermed, dar şi din firmele listate pe bursă. Motor AG a avut anul trecut o cifră de afaceri de şapte milioane de euro faţă de 1,3 milioane de euro în anul anterior.

Vânzările au mers bine şi în acest an, fiind înregistrată o dublare a acestora comparativ cu perioada similară a anului trecut la aproape 100 de maşini, în condiţiile în care estimările pentru acest an se ridică la 170 de maşini. Cel mai bine s-au vândut modele precum SUV-urile X5 şi X6, care au reprezentat 63% din vânzări. Prodănel ar vrea să deschidă, în ciuda crizei, un centru de vânzări şi în Bucureşti, o investiţie estimată între opt şi zece milioane de euro. Pentru centrul de la Piteşti, inaugurat în noiembrie 2008, a alocat cinci milioane de euro, sumă obţinută în urma unui credit bancar.

În acelaşi timp, afacerile Prointermed, cu obiect de activitate fabricarea şi comercializarea foliilor şi a ambalajelor din plastic, s-au redus de la 9,8 milioane de euro în 2008 la 6,2 milioane de euro în 2009.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii