Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Adrian Prodănel – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Adrian Prodănel Avere: 12-13 milioane de euro Varsta: 44 de ani Resedinta: Argeș Domeniu/Companie: Mase plastice, imobiliare, turism, piața de capital

Vânzările auto şi imobiliarele sunt principalele domenii în care Adrian Prodănel face afaceri. Mai are şi un business în producţia de folie pentru agricultură, care nu se ridică însă la nivelul primelor două. Dintre toate, însă, doar despre businessul cu maşini se poate spune că i-a adus satisfacţii anul trecut.

Motor AG, dealerul BMW din Piteşti deţinut de omul de afaceri argeşean, a vândut 215 automobile (dublu faţă de anul trecut), potrivit oficialilor societăţii. În aceste condiţii, compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro, cu aproximativ 70% mai mare raportat la 2009. Pentru acest an, estimările se ridică la 16 milioane de euro, pe fondul extinderii portofoliul de mărci prin adăugarea brandurilor Land Rover şi Jaguar, vândute prin dealerul Brit Motor AG.

Prodănel stă bine şi pe segmentul imobiliar. Deţine 14 terenuri în Piteşti, cu o suprafaţă totală de peste 14.000 de metri pătraţi şi alte 13 terenuri (cu o suprafaţă totală de 300.000 de metri pătraţi) în diverse alte localităţi din judeţ. Mai are şapte case de locuit, cinci apartamente, dar şi un bloc cu 22 de apartamente. Deţineri lichide însă, care nu-i sunt de mare folos în actualele vremuri de turbulenţe economice şi de cădere a pieţei imobiliare. Mai ales că, potrivit declaraţiei de avere (pentru că este şi consilier local din partea PSD), spre deosebire de alţi dezvoltatori imobiliari, Adrian Prodănel nu a reuşit în ultimul an să vândă niciun apartament din blocul pe care l-a construit. În acelaşi timp, firma cu cea mai mare datorie la stat în judeţul Argeş şi care a primit eşalonare la plată este o companie a lui Adrian Prodănel. Mai precis, Prointermed SA are datorii de circa 6,5 milioane de lei, motiv pentru care Finanţele Publice au pus popriri şi sechestre pe mai multe bunuri mobile. Şi dacă vorbim de datorii, conform ultimei declaraţii de avere, Prodănel are de înapoiat la bănci împrumuturi făcute pe numele său, în valoare de circa 1,2 milioane de euro, cu ultima scadenţă în anul 2030.

Din aceeași declarație reiese că Adrian Prodănel este pasionat şi de pictură, fiind deţinătorul unei colecţii de tablouri evaluate la circa 300.000 de euro. Prodănel este prezent şi pe piaţa de capital: anul trecut, a vândut acţiuni Fondul Proprietatea în valoare totală de 1,2 milioane de lei. Vremurile nu sunt deloc uşoare pentru omul de afaceri argeşean. Pentru 2011, eventualele motive de bucurie ar putea veni tot din partea businessului cu maşini de lux. Prodănel estimează o creştere a vânzărilor cu 35%, ca urmare a deschiderii unui nou showroom în Piteşti. Era şi nevoie, pentru că şi-a mărit portofoliul cu două branduri renumite: Land Rover şi Jaguar.

Vezi care era averea lui Adrian Prodănel în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii