FacebookTwitterLinkedIn

Pentru Adrian Porumboiu, ultimul an a fost unul plin de succes atât în ceea ce priveşte businessurile pe care le derulează, cât şi în activitatea sportivă. Asta după ce echipa pe care o finanţează, FC Vaslui, a încheiat campionatul trecut pe locul doi – cea mai mare performanţă a echipei. Vasluienii au urcat pe locul secund după eliminarea din Liga I a Poli Timişoara.

Cât despre activitatea de business, trebuie să menţionăm faptul că omul de afaceri a avut cel mai bun an în agricultură, din ultimii trei – Porumboiu a avut o recoltă de 145.000 de tone de grâu faţă de 126.000 de tone recoltate în vara lui 2010. În plus, omul de afaceri se mândreşte cu recolte bune şi la porumb şi rapiţă. „Ploaia mi-a salvat recolta de porumb“, spunea el la mijlocul lunii august. Grupul de firme condus de Porumboiu exploatează o suprafaţă de peste 40.000 de hectare de teren agricol în judeţele Vaslui, Neamţ, Galaţi sau Iaşi.

Printre firmele din portofoliul său se numără Ulerom Vaslui (fabricarea uleiurilor vegetale), Ilvas Vaslui (prelucrarea laptelui), Mopan Suceava (morărit şi panificaţie), Agrocomplex Bârlad şi Comcereal Vaslui (cultura cerealelor) sau Racova Vaslui (cu activităţi în industria turismului). Fost fotbalist şi arbitru internaţional FIFA, Adrian Porumboiu a început să se dedice afacerilor la finalul anilor ’90. În prezent, omul de afaceri este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din ţară, alături de Culiţă Tărâţă sau Mihai Anghel.Porumboiu s-a dedicat fotbalului până în 1976, jucând mai întâi la echipa de juniori şi tineret a FC Argeş şi apoi în echipa Viitorul Vaslui. A fost arbitru în diviziile C, B şi A. În 2005, Vasluiul a ajuns pentru prima dată în istorie în Liga I, la finalul acelui sezon clasându-se pe locul 14 din 16 echipe.

Vezi care era averea lui Adrian Porumboiu în 2010