Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: „Producția de cereale a depășit, până la această dată, 15 milioane de tone”

Producţia de cereale a depăşit, până la această dată, 15 milioane de tone, grâul şi orzul înregistrând anul acesta cifre-record, de 11,4 milioane de tone, respectiv 1,9 milioane de tone, a declarat pentru Agerpres ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care a adăugat că „ministerul şi ministrul nu au niciun merit pentru aceste producţii mari”.
adrian oros

Adrian Oros: „Am văzut în urmă cu două săptămâni ratingul excepţional pentru recolta agricolă din 2021 care s-a acordat României de către acest grup – GEOGLAM (Group on Earth Observations Global Agricultural Monitoring Initiative), care practic confirmă rezultatele obţinute de către fermierii români acum la încheierea campaniei la culturile însămânţate în toamnă. Sunt câteva învăţăminte pe care le putem trage: ministerul şi ministrul nu au niciun merit pentru aceste producţii mari, la fel cum nu au avut nicio vină pentru seceta de anul trecut.

Asta demonstrează că avem un potenţial agricol imens, că fermierii români îşi fac treaba, că au acces la inputuri, la tehnologie de ultimă oră şi că avem nevoie de acea strategie de gestionare a apei, inclusiv în agricultură pe care trebuie să o finanţăm urgent şi consistent. În rest sunt divagaţii”, conform Agerpres.

În aceea ce priveşte preţul grâului din recolta anului 2021, ministrul Agriculturii a precizat că acesta este legat de recolta globală de grâu şi de mişcările din piaţă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii