FacebookTwitterLinkedIn

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” din București a precizat la Radio România Actualități că pacienții care se infectează în același timp cu virusul gripei și cu noul coronavirus pot face forme mai severe de COVID-19.

Adrian Marinescu: „Nu există nicio dovadă că este o legătură, virusurile gripale sunt într-un loc, coronavirusurile, familia din care face parte și SARS-CoV-2 în altă parte. Nu există nicio legătură. Dacă ne vaccinăm antigripal, ne e mai bine, prin prisma faptului că nu vom mai face gripă. Din punctul ăsta de vedere, da, ne ajută, dar o legătură directă nu există şi nimeni nu trebuie să caute vreo explicaţie, că nu o va găsi, nicio documentare ştiinţifică nu este în această direcţie.

Noul coronavirus, deşi nu mai este nou, suferă mutaţii minore în orice moment, chiar şi mutaţii majore, numai că schimbările astea se întâmplă de la un moment la altul şi ele trebuie documentate.

De exemplu, se ştie în momentul de faţă că probabil că în SUA şi în Europa vorbim de o variantă virală, care nu este mai agresivă, dar care se transmite cu o mai mare uşurinţă. Ăsta este motivul pentru care vorbim de al doilea val şi de felul în care se întâmplă infectările acum.”