Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Adrian Ilie

Adrian Ilie.jpg
Avere: 13 milioane de euro  Vârsta: 36 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domenii: Fotbal, turism, imobiliare     

Cum afacerile imobiliare nu mai merg ca în anii trecuţi, Adrian Ilie s-a reorientat către un domeniu nou. Fostul fotbalist al Stelei are de gând să investească o sumă importantă în deschiderea unei centrale eoliene la Mărăşeşti. Ilie i-a atras în proiectul eolian şi pe foştii preşedinţi ai clubului Valencia, Enrique Roig Olmos şi Juan Bautista Soler, cu care a rămas în relaţii bune din perioada în care activa la formaţia spaniolă.

Afacerea ar putea fi facilitată de relaţiile bune pe care fostul fotbalist le are cu primarul oraşului. Acesta spune că investiţia ar urma să fie de câteva sute de milioane de euro, care vor proveni veni atât din fonduri europene, cât şi din lichidităţile părţilor implicate. În afara construirii acestei centrale eoliene, cei doi oameni de afaceri spanioli intenţionează să facă o bază sportivă modernă unde să se pregătească cei mai buni juniori din zona Moldovei.

În trecut, Adrian Ilie a investit în imobiliare, iar cele mai importante proprietăţi ale sale sunt hotelul de patru stele Ruia din Poiana Braşov şi un complex de vile de lux din apropiere. Ilie mai este proprietarul unei vile de lux în Oliva Nova, în Spania, situată în apropi-erea casei de vacanţă a prietenului său, Dan Petrescu.

Fostul internaţional a cumpărat în anii trecuţi mai multe terenuri în jurul Bucureştiului şi Braşovului pe care urma să construiască locuinţe, iar planurile urmăreau extinderea investiţiilor imobiliare în Cluj-Napoca şi Bistriţa. Evoluţia descurajatoare a pieţei l-a determinat pe Adrian Ilie să pună pe hold aceste proiecte pentru moment.

Ilie a activat de-a lungul carierei la echipe precum Steaua, Valencia, Galatasaray sau Beşiktaş, iar în urmă cu doi ani a fost aproape de o revenire la formaţia rusească Terek Groznâi, dar a abandonat ideea în
ultimul moment.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii