FacebookTwitterLinkedIn

Adrian Ilie s-a retras din fotbalul profesionist în urmă cu cinci ani, după o carieră de succes care ar fi putut fi fabuloasă, dacă nu ar fi fost presărată din abundenţă cu accidentări. Atacantul poreclit „Cobra“ a evoluat de-a lungul timpului pentru echipe cu renume cum ar fi Steaua, Galatasaray, Valencia, Deportivo Alavés sau Beşiktaş, unde a avut contracte foarte avantajoase pentru perioada anilor ’90-2000.

După ce şi-a încheiat cariera profesională, Adrian Ilie a ales drumul afacerilor în turism, pe modelul altor fotbalişti români, cum ar fi Gică Hagi (Hotel Iaki din Mamaia) sau Gică Popescu (Hotel Amfiteatru din Călăraşi). Ilie este proprietarul hotelului de patru stele Ruia din Poiana Braşov şi al unui complex de vile de lux din apropiere. Ilie mai deţine o vilă de lux în Oliva Nova, Spania, situată în apropierea casei de vacanţă a prietenului său Dan Petrescu.

Fostul internaţional a cumpărat în anii trecuţi mai multe terenuri în jurul Bucureştiului şi Braşovului, pe care urma să construiască locuinţe, iar planurile urmăreau extinderea investiţiilor imobiliare în Cluj-Napoca şi Bistriţa-Năsăud. Evoluţia slabă a pieţei imobiliare l-a determinat însă pe fostul fotbalist să sisteze proiectele pentru moment.

Vezi care era averea lui Adrian Ilie în 2010