Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Adrian Florea (Electrogrup), Dragoș Preda (Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor), Cristian Pațachia (Orange), Gabriela Bodron (Tinmar Energy), Sergiu Russu (Oracle România) și Gabriel Stanciu (ALSTOM), despre soluțiile urbane eficiente

Tema evenimentului Forbes, Reinventarea României, a fost conceptul SmartCity, iar invitații ediției au prezentat conceptul de SmartCity și cele mai eficiente strategii urbane.
 aboneaza-te
Editia 14 RR

În cadrul proiectului editorial #reinventarearomâniei, invitații au definit conceptul SmartCity și au răspuns la întrebări esențiale, precum: Cine trebuie să inițieze proiecte urbane eficiente? sau Care sunt beneficiarii?

Gabriela Bodron, Head of Legal Department Tinmar Energy: “În centrul acestui concept se află cetățeanul, în cazul nostru consumatorul final căruia ne adresăm, și plecăm de la ideea că acest concept de Smart, nu se bazează exclusiv pe tehnologie, ci pe modul în care această tehnologie răspunde cerințelor consumatorilor nostru final”. Aceasta pune accent pe impactul asupra cetățenilor. 

În continuare, Adrian Florea, CEO Electrogrup, oferă o explicație a conceptului de SmartCity: “Nu e doar despre IT&C. e despre mai multe lucruri: și despre guvernanța și despre eficiență: în administrație și sănătate și mediu, siguranța cetățeanului, mobilitate urbană”. Definiția omului de afaceri este dublată de intervenția lui Sergiu Russu, Technology Sales Leader Oracle România: “Rolul cel mai important al IT-ului este acela de liant între constituenții conceptului de Smart City și între infrastructuri”.

Dar care sunt soluțiile eficiente de dezvoltare durabilă? Gabriel Stanciu expune cele trei direcții strategice: “Noi ne-am propus realizarea a trei obiective: Mai întâi o eficiență energetică crescută, astfel încât să fim capabili să reducem consumul energetic până în 2025 cu 25%. Al doilea obiectiv este tranziția către o mobilitate sustenabilă. Și aici vorbim foarte clar de înlocuirea soluțiilor de transport în comun pe bază de motoare diesel cu soluții electrice de tip hibrid sau trenuri cu hidrogen. Urmărim este neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon”.

Înainte de a implementa un proiect nou, însă, proiectele de referință pot juca un rol foarte important, potrivit lui  Cristian Pațachia, Development și Innovation Manager Orange.

Cred că aceste proiecte măsurabile și sustenabile luate că referință și cu asumarea rezultatelor și a impactului fie în zonele din administrația publică, fie din zonele de antreprenoriat. Și să nu uităm că zona de educație este pilonul cel mai important pe care, câteodată, îl neglijăm”. El subliniază, astfel, rolul major pe care educația îl joacă în domeniul SmartCity, de inovație și tehnică. Reprezentantul Orange în cadrul evenimentului Forbes pune accentul pe educația Smart, încă din clasele gimnaziale.

Despre educație, și mai ales cea antreprenorială, vorbește și Dragoș Preda, Secretar de stat comunicații electronice în cadrul Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor România: ““Noi nu prea avem un spirit antreprenorial înnăscut în România el trebuie stimulat. Ar trebui să se investească mult mai mult în dezvoltarea acestui spirit antreprenorial și de fapt a abilităților. Degeaba veniți cu toate aceste soluții dacă o dată funcționarii publici nu au aceste abilități și am discutat deja că toate aceste soluții cu care se vine de o lună un bun management al serviciilor publice prin soluțiile tehnologice trebuie corelate cu dezvoltarea acestor abilități digitalizate digitale la nivelul funcționarilor publici”. 

Pentru a consulta declarațiile complete, accesați:

Sergiu Russu, Technology Sales Leader Oracle România: “SmartCity este o îmbinare fericită între tehnologie și legislație”

Gabriela Bodron, Head of Legal Department Tinmar Energy: “În centrul acestui concept, SmartCity, se află cetățeanul”

Cristian Pațachia, Development și Innovation Manager Orange: “Educația este pilonul cel mai important pe care, câteodată, îl neglijăm”

Gabriel Stanciu, Director General ALSTOM pentru România, Bulgaria și Republica Moldova: “mașina personală va fi, mai degrabă, un lux decât o soluție viabilă”

Adrian Florea, CEO Electrogrup: “Nu uitați că suntem campioni la viteza de internet”

Dragoș Preda, Secretar de stat comunicații electronice în cadrul Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor România: “Smart city ține de capacitatea umană, investiția în creiere, investiția în resursa umană”

 

#Smart City: Care sunt cele mai inteligente soluții și cei mai importanți actori în dezvoltarea unui smart city

Live pe Forbes Romania într-o nouă întâlnire din Seria de evenimente Forbes reINVENTAREA României discutam despre soluțiile urbane eficiente cu:* Adrian Florea, CEO Electrogrup * Dragoș Preda, Secretar de stat comunicații electronice, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor România * Cristian Pațachia, Development & Innovation Manager Orange* Gabriela Bodron, Head of Legal Department Tinmar Energy* Sergiu Russu, Technology Sales Manager Telecommunications Oracle România* Gabriel Stanciu, Director General ALSTOM pentru România, Bulgaria și Republica MoldovaParteneri strategici: BMW România, Carrefour, Immofinanz, Teilor, Rompetrol, Chronolink, Catena – Farmacia InimiiCafeaua oficială: NespressoPartener principal: CEC BankPartener media: Mindspace#ForbesReinvent #ForbesRomania #ReinventareaRomâniei #ForbesEvents #ForbesReinventareaRomâniei #BusinessEducation #ReinventareaRomaniei #frr

Publicată de Forbes Romania pe Miercuri, 26 august 2020

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii