FacebookTwitterLinkedIn

În 2012 vorbeam de smart city fără să știm ce înseamnă“, mărturisește speakerul invitat de JumpToSmart, în cadrul conferinței “From City To Smart City”. Din 2019, Electrogrup a intrat și în zona de smart city, iar Adrian Florea subliniază faptul că orice discuție despre acest subiect, trebuie să înceapă prin măsurare. 

Sunt mai multe feluri de a măsura: să vorbești cu cetățenii, iar cealaltă variantă este să iei date de la fiecare oraș“, enumeră el, deși adaugă faptul că, în România, se remarcă lipsa unor date privind dezvoltarea durabilă, managementul traficului sau calitatea vieții. “Smart city este despre calitatea vieții”.

Mobilitatea e unul din lucrurile care suferă, cu mai multe dimensiuni, unul dintre ele fiind transportul uman, aglomerația pe străzi și poluarea“, explică CEO-ul Electrogrup. “Transportul în comun, încurajarea cetățeanului să îl folosească, modernizarea lui, îmbunătățirea orarului, va încuraja oamenii să renunțe la mașina personală“, punctează el, încurajând cetățenii să aleagă deplasarea cu mijloacele de transport în comun, în favoarea autovehiculului personal. “E o problemă de voință, și de partea autorității, și de partea cetățeanului“, concluzionează Adrian Florea.