Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Adrian Flaviu Sorescu

Avere: 8-10 milioane de euro Vârstă: 58 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Comerţ cu ridicata al deşeurilor

Economistul de 58 de ani este asociat în părţi egale cu Mihaela Constantinescu în toate businessurile pe care le deţine. Energrom S.A., companie care se ocupă cu comerţul deşeurilor şi a resturilor metalice, este acţionar cu 86% în Remat Gorj S.A. şi 21% în Remat SA Galaţi.

Ambele societăţi sunt listate la BVB, însă rezultalele pe 2009 arată cât de prost le-a mers celor doi. Perioada de glorie din 2008, când cele două REMAT-uri au fost actori importanţi în programul Rabla, pare să fi apus parţial. Iar cel mai rău pare să le fi mers centrelor de colectare de fier vechi din Galaţi. De la o cifră de afaceri de 1,7 milioane euro în 2008, Remat S.A. Galaţi a avut în 2009 un rulaj de 1,3 milioane euro. O diminuare drastică a resimţit-o şi afacerea din Tîrgu Jiu.

Centrele de colectare au înregistrat afaceri de 11,6 milioane euro în 2009, comparativ cu un nivel aproape triplu, de 34,4 milioane euro, în 2008. Niciunul dintre cele două Remat-uri nu a obţinut anul trecut profit. Energrom este în acest moment unul dintre principlii furnizori de fier vechi pentru combinatul TMK Reşiţa.

Din acest an, în programul Rabla s-a introdus un sistem de vouchere transmisibile. Un client poate să utilizeze până la trei vouchere. Acest sistem poate duce inclusiv la o revigorare a acestui tip de afacere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii