Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Adrian Flaviu Sorescu – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Adrian Flaviu Sorescu Avere: 17-18 milioane de euro Varsta: 59 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Comerț cu ridicata al deșeurilor Pasiuni: masini

Omul de afaceri Adrian Sorescu a avut un an 2010 de excepţie. Toate businessurile în care este implicat în părţi egale împreună cu Mihaela Constantinescu au excelat, anul trecut. „Locomotiva“ grupului, Energrom (comerţ cu ridicata al deşeurilor), a avut unul dintre cei mai buni ani, dacă ne raportăm la afacerile desfăşurate în perioada 2006-2010.

În 2010, compania controlată de Adrian Sorescu şi Mihaela Constantinescu a înregistrat, potrivit datelor oficiale de la Ministerul Finanţelor Publice, o cifră de afaceri de 78 de milioane de euro comparativ cu doar 33,3 milioane de euro, în 2009. Şi profitul a fost consistent: peste 4 milioane de euro, faţă de doar câteva zeci de mii de euro, cu un an în urmă. De fapt, în 2009, afacerile controlate de cei doi au suferit puternic. Antreprenorii sunt însă extrem de discreţi şi nu vorbesc cu presa.

Rezultatele financiare ale Energrom, de anul trecut, pot fi comparate doar cu cele din 2008, când, de fapt, afacerile au atins nivelul cel mai ridicat din ultimii cinci ani, de aproximativ 84 de milioane de euro. Chiar dacă rulajul a fost în acel an cu peste 6 milioane de euro mai mare, profitul a fost însă net inferior comparativ cu cel obţinut în 2010, la un rulaj mai mic: 3,8 milioane de euro. Concluzia? Omul de afaceri Adrian Sorescu se poate declara mulţumit de faptul că, în contextul unei pieţe fluctuante din cauza preţurilor pe pieţe internaţionale, profitabilitatea afacerii sale a crescut considerabil.

Vezi care era averea lui Adrian Sorescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii