Cautare
, Contributor

Energie |
|

Adrian Borotea, CEZ România: Consumul de energie electrică va crește în acest an

adrain_borotea.jpg
,,Consum de energie electrică, ca urmare a crizei financiare, a scăzut an de an. Noi sperăm ca anul acesta să fie primul an în care consumul să crească, timid, dar să crească, iar acesta este un semn de revenire nu doar pentru piața de energie electrică ci și un semnal direct al economiei”, a declarat Adrian Borotea, director afaceri corporatiste șimembru al directoratului,  CEZ România, în cadrul primului eveniment din seria Forbes Energy.

Consumul final de energie electrică în anul 2013 a fost de 49,7 TWh, în scădere cu cu 6,0% faţă de anul 2012, în vreme ce valoarea exporturilor a ajuns la 2,46 TWh, în urcare cu 114%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Potrivit reprezentantului CEZ, în acest an, consumul ar putea înregistra o ușoară creștere chiar dacă se estimează creșteri și în ceea ce privește prețul energiei electrice.

Forbes Energy: care sunt oportunităţile şi riscurile investitorilor în domeniul energetic

,,Circa 80% din capacitățile termo sunt cu durată de viață expirată. Vrem să creștem eficiența energetică, vrem să reducem emisiile de carbon. Dar pe lângă aceste dorințe există și o obligație față de Uniunea Europeană. Însă toate aceste lucruri costă. Banii vin de la stat, de la investitori, de la bănci, ei trebuie să își recupereze acești bani care se vor reflecta în prețul de la consumatorii finali”, a mai spus Borotea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii