Cautare
, Contributor

Gastronomie |
|

Adrese reci – înghețată bună în București

Andrei al meu adoră înghețata. Aș spune că e obsedat, dar nu cred că vrea să îl dau de gol, așa că mă rezum să spun că adoră înghețata. Iar acum se va deschide sezonul (deși la el nu se închide niciodată, chiar dacă afară sunt -20 de grade), așa că m-am gândit să recomand locurile preferate ale unui expert în înghețată. Însoțit de mine, desigur – de asemenea mare amatoare, dar și incredibil de pretențioasă (am degustat, de-a lungul anilor, înghețată de stele Michelin sau de 1 leu sau făcută în casă și am ajuns să știu exact ce îmi place).
DSC_6082

 

Amândoi iubim Inni, din mai multe motive – o cunoaștem pe Oana și știm că face înghețata cu mâna ei, din cele mai proaspete fructe și cel mai bun lapte și ne place foarte mult și atmosfera de acolo. Domnul care ne servește seamănă mult cu bunul meu prieten Vlad, cu care nu apuc niciodată să mă întâlnesc (el are gemeni și o o carieră, eu un copil și o firmă), așa că și acesta e un punct în plus, pentru că mi-e tare dor de Vlad (evident, sper că Vlad măcar mă citește, dacă nu se apucă să îmi scrie sau să mă sune). Iar înghețata este minunată. Cea mai bună din București, după părerea mea. Recomandăm înghețata de ricotta cu smochine, cea de mentă și busuioc, cea de mango, cea de zmeură, cea de ciocolată neagră sau cu lapte. De fapt, pe toate.

Ne mai place mult și Morritz Eis, pentru combinațiile inspirate și gustul proaspăt, natural. Lămâie cu busuioc, pară cu scorțișoară, ghimbir, afine cu lavandă. Serviciul nu e ceva care să merite menționat, adică e decent, dar locația e în cea mai frumoasă zonă din București după părerea mea – lângă Ateneu.

Citește și Creatoarea de dulciuri sofisticate

Când s-a deschis Cremeria Emilia, l-am dus acolo pe Andrei să guste, după care a urmat o vară în care treceam pe acolo cu regularitate și nu puteam pleca fără cel puțin patru arome. Între timp, serviciul parcă a mai pierdut din promptitudine, iar înghețata parcă e prea dulce și mult prea cremoasă după gustul meu, însă rămâne de încercat. Cea de cafea e preferata noastră.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii