FacebookTwitterLinkedIn

Serialul îl prezintă pe Chris Fischer (foto mijloc), explorator și pescar oceanic de frunte, încercând să descifreze secretele celor mai letale creaturi din oceane și să le salveze de la extincție.

Alături de echipa sa, Fischer își riscă viața în apele din Africa de Sud, patria Marilor Rechini Albi, pentru a strânge informații despre aceștia. Ei trebuie să găsească cei mai letali, şi totuşi periclitaţi, rechini, să-i ghideze pe platforma de lângă vasul lor şi să le atașeze dispozitive sofisticate de urmărire. Această tehnică manuală le permite să le pună emițătoare care furnizează date timp de ani de zile.

„Expediția rechinilor” face cronica celei mai ambițioase expediții axate pe rechini din istorie. Fischer și echpa sa și-au propus să eticheteze 50 de rechini în 40 de zile, o misiune aproape imposibilă care le va pune la încercare perseverenţa în luptă cu toate obstacolele posibile.

Ei sunt singurii din lume care marchează rechinii în acest fel: odată rechinul prins, îl aduc pe o platformă submersibilă de lângă vapor şi apoi îşi riscă viaţa sărind în apă lângă rechin şi ridicând platforma, ca acesta să poată fi etichetat şi studiat. Acest proces își pune pe Fischer și pe echipa sa în mare pericol, ei fiind nevoiți să se ferească de rechini chiar pe „terenul” lor, dar și să lucreze repede și eficient, pentru a-i proteja.

Prin această misiune, Fischer și echipa sa urmăresc să rezolve misterul mondial legat de locul unde rechinii albi și alte specii se adună an de an și să afle mai multe despre tiparele lor de migrație și reproducere.

Televiziunile History şi History HD sunt disponibile prin Digi, Telekom TV, UPC, iNES IPTV şi Orange TV.