FacebookTwitterLinkedIn

Adrem Invest  a semnat  contracte de engineering în valoare de peste 25 milioane de Euro cu companii din China, Coreea de Sud şi Uzbekistan, în luna ianuarie 2013.

Află mai multe despre cum au reuşit Adrian și Corneliu Bodea să-şi transforme afacerea locală, Adrem Invest, într-un business global

În cadrul proiectelor, Adrem Invest, prin Divizia Ingineria Proceselor şi MTAG Technology, va livra partenerilor săi proiecte de engineering la cheie ce includ sisteme de vid pentru metalurgia secundară. În China, compania a semnat 3 contracte cu Baoutou Iron & Steel, cu valoare cumulată de 13 milioane de euro. Valoarea contractului cu compania coreeana Hunday Steel este de 2,4 milioane de euro, iar cel mai recent contract cu uzina siderurgică Uzbek Combinat, prin care Adrem Invest intră pe piaţa din Uzbekistan, are o valoare de 10 milioane de euro.

“Încheierea acestor contracte urmează strategia de extindere la nivel internaţional a companiei, prin dezvoltarea de soluţii de engineering unice, adaptate companiilor din sectorul metalurgiei secundare din ţări precum Mexic, Brazilia, America de Nord, Rusia, Uzbekistan, Turcia, China sau India”, spune Adrian Bodea, preşedinte Adrem Invest. ”În 2013, exporturile vor reprezenta 50% din afacerile companiei în condiţiile în care cifra de afaceri va păstra tendinţa de creştere pe care a avut-o în 2012.”

Prin aceste noi colaborări, Adrem Invest întră pe piaţa din Uzbekistan, fiind deja prezentă pe numeroase pieţe din Asia, Africa sau SUA. În China, compania are în derulare proiectul de realizare a celei mai mari instalaţii pentru degazarea oţelului lichid din lume, de RH 260 tone, proiect ce va fi realizat pentru Baoutou Steel International Economic & Trading Co. Ltd, Baoutou, având termenul de finalizare în luna septembrie 2013.

Cifra de afaceri estimată a anului 2012 este de 171,7 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creştere cu peste 37% comparativ cu anul 2011. Similar anilor anteriori, ponderea cea mai mare din cifra de afaceri revine afacerilor la nivel local, cu 148,6 milioane de lei, în raport cu ponderea din cifra de afaceri ce revine afacerilor derulate la nivel internaţional, respectiv 23,1 milioane de lei.