Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

Admitere Universitatea din București: Aproximativ 34.000 candidați

Aproximativ 34.000 de candidați au participat la admiterea la studiile de licență pentru 19 facultăți din cadrul Universității din București, informează un comunicat trimis de UB către Agerpres.
 aboneaza-te
studenti-in-sala

Aproximativ 34.000 de candidați au participat la admiterea la studiile de licență pentru 19 facultăți din cadrul Universității din București, informează un comunicat trimis de UB către Agerpres.

Comunicatul arată că acest număr de candidați este cel mai mare înregistrat în ultimii patru ani. Universitatea din Bucureşti a scos la concurs 4.415 locuri bugetate pentru anul universitar 2020 – 2021. Astfel, s-a înregistrat o concurență de 7,68 candidaţi înscrişi/loc bugetat, cu 33.917 candidaturi depuse de absolvenţii de Bacalaureat.

Cea mai mare concurenţă pentru un loc bugetat s-a înregistrat la Facultatea de Matematică şi Informatică – peste 13 candidaţi pe loc; Facultatea de Administraţie şi Afaceri, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială – fiecare cu peste 10 candidaţi pe loc; Facultatea de Litere – peste 9 candidaţi pe loc; Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine – cu aproape 9 candidaţi pe loc.

Dintre elevii olimpici din țară, 87 dintre ei au ales Universitatea din București pentru continuarea studiilor. Dintre aceștia, 39 au ales Facultatea de Matematică şi Informatică, 38 au ales Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, 5 pentru Facultatea de Fizică, iar 3 pentru Facultatea de Geografie.

Admiterea UB din acest an a fost adaptată condițiilor impuse de pandemia de coronavirus. Majoritatea facultăților au oferit candidaților oportunitatea de a se înscrie și a desfășura admiterea online.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii