Cautare
, Contributor

Burse |
|

Administratorul Fondului Proprietatea propune listarea secundară a acestuia la bursa de la Londra

bursa
Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP) , le propune acţionarilor listarea secundară a FP pe piaţa Specialist Fund Market a Bursei de Valori de la Londra.

Tranzacţionarea dintre Londra şi Bucureşti se va realiza prin folosirea Depository Interests (“DI-uri”) sau alternativ, prin folosirea Global Depository Receipts (“GDR-uri”), a anunțat administratorul Fondului. Acesta a numit un consorţiu de bănci de investiţii care să ofere suport în această listarea. Consorțiul este format din Jefferies International Limited, unic consultant financiar din Marea Britanie, BRD Societe Generale şi Swiss Capital, consultaţi locali, şi Clifford Chance Badea, consultant juridic al Fondului.

,,Listarea Fondului la BVL ar urma să diversifice baza de investitori prin atragerea investitorilor instituţionali atât locali(U.K.) cât şi străini, care nu sunt activi în prezent în România (ex. investitorii instituţionali străini au investit aproximativ 18 miliarde dolari în primele 20 de fonduri listate pe BVL)”, susțineFranklin Templeton.

La Bursa din Londra sunt listate 422 fonduri de investiţii, iar FP va fi cel mai mare fond după valoarea activului net şi al patrulea ca mărime după capitalizarea bursieră.

Bursa de Valori Bucureşti rămâne locaţia primară de listare a FP, a mai anunțat administratorul Fondului, însă toate companiile mari din Europa Centrală, inclusiv din Polonia, Ungaria, şi Cehia, şi-au făcut primele IPO-uri pe două sau trei burse de valori în etapele incipiente ale dezvoltării şi au beneficiat de pe urma interesului mai mare al investitorilor şi treptat de pe urma lichidităţii mult mai mari de pe piaţa locală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii