Cautare
, Contributor

Leadership |
|

Administrația Trump înăsprește sancțiunile împotriva sectorului petrolier din Venezuela

Administrația de la Casa Albă inenționează să înăsprească în viitorul apropiat sancțiunile împotriva sectorului petrolier din Venezuela.
 aboneaza-te
shutterstock_DonaldTrump

Noile sancțiuni pot conține eliminarea excepțiilor care permit unor companii petroliere să ofere carburant în schimbul petrolului, transmite Reuters.

Președintele Donald Trump a intensificat sancțiunile împotriva companiei petroliere de stat PDVSA din Venezuela, partenerii și clienților externi ai acesteia, la începutul anului 2019. Obiectivul este înlăturarea de la putere a președintelui Nicolas Maduro, după realegerea acestuia în 2018, considerată a fi trucată, scrie News.ro.

”Considerăm că sancțiunile noastre au fost extrem de eficiente în reducerea veniturilor regimului, dar că acestea pot fi și mai eficiente. Așa că luăm unele măsuri pentru a le înăspri în viitorul apropiat”, a declarat Elliott Abrams, reprezentantul special pentru Venezuela al SUA, într-un interviu telefonic.

Sancțiunile au dus la reducerea exporturilor companiei PDVSA la sub 400.000 de barili pe zi, cel mai redus nivel din ultimii aproape 80 de ani. În schimb, puterea președintelui Maduro nu a fost slăbită.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii