Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

Administrația Trump, dată în judecată de Harvard și MIT pentru interzicerea cursurilor online

Administrația Trump a emis un ordin care interzice studenților să-și continue studiile exclusiv online în această toamnă. Universitatea Harvard și Massachusetts Institute acuză administrația de „cruzime” și cer în instanță blocarea deciziei.
 aboneaza-te
harvard

Harvard a anunțat la începutul acestei săptămâni că toate cursurile vor fi livrate online, inclusiv pentru studenții din campus. Într-o declarație transmisă CNN, universitatea a spus că ordinul va afecta aproximativ 5.000 de studenți străini.

„Ordinul administrației prezidențiale a venit brusc fără nicio consultare prealabilă – cruzimea deciziei fiind depășită doar de imprudența unui astfel de demers. Se pare că a fost conceput în mod intenționat pentru a presa colegiile și universitățile să-și deschidă clasele din toamnă, fără a ține cont de sănătatea și siguranța studenților, profesorilor și a personalului”, a spus președintele Universității Harvard, Larry Bacow.

Biroul de Imigrări al SUA a anunţat luni că studenţii din alte ţări nu vor putea intra în Statele Unite doar pentru a urma cursuri online, recomandând transferul acestora la alte școli cu predare la clasă. Iar pentru studenții străini universități aflați în prezent în Statele Unite este imposibil să se întoarcă în țările de origine, spun reprezentanții celor două universități.

Procesul intentat de Harvard și MIT este susținut și de Universitatea Cornell care a adoptat un model hibrid de livrare a cursurilor, în clasă și online. „Este o politică fără sens și nedreaptă care contravine tuturor principiilor care stau la baza unei comunități academice” a declarat Martha E. Pollack, președinta Universității Cornell.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii