Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Administrația Trump a anunțat oficial retragerea Statelor Unite din OMS

Administrația Trump a notificat Congresul și ONU privind retragerea SUA din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății. Decizia lui Trump vine în contextul în care Statele Unite trec printr-o creștere masivă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.
 aboneaza-te
President Trump Participates in an Opening Up America Again Roundtable, Washington, District of Columbia, USA - 29 Apr 2020

Un oficial din cadrul Departamentului de Stat a confirmat pentru CNN că „anunțul SUA privind retragerea efectivă la 6 iulie 2021 a fost înaintat secretarului general al ONU”.

António Guterres, purtătorul de cuvânt al secretarului general ONU, a declarat că „este în proces de verificare cu Organizația Mondială a Sănătății dacă sunt îndeplinite toate condițiile pentru o astfel de retragere”. Aceste condiții „includ acordarea unui preaviz de un an și respectarea completă a obligațiilor financiare.”

„Este un joc periculos în mijlocul unei pandemii care nu a fost învinsă încă și fără a avea o alternativă viabilă la OMS” a declarat Loyce Pace, președinte și director executiv al Global Health Council, referindu-se la anunțul SUA.

Elizabeth Cousens, președintele fundației ONU, a numit decizia „inutilă și periculoasă fără echivoc” și a subliniat importanța OMS în distribuirea de echipamente și teste în întreaga lume, urmărirea răspândirii virusului și coordonarea eforturilor globale de dezvoltare a unui vaccin.

Președintele Donald Trump și-a anunțat intenția de a se retrage din OMS în mai, după ce a spus că organizația „a eșuat în implementarea reformelor solicitate atât de necesare”. Trump a a acuzat în mod constant organizația că a devenit o marionetă a Chinei și că a permis răspândirea virusului.

Decizia de retragere a SUA din OMS vine în contextul creșterii masive a numărului de infectări cu noul coronavirus în Statele Unite. Potrivit celor mai recente date ale Universității Johns Hopkins, numărul de cazuri de îmbolnăviri este de aproape 3.100.000.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii