FacebookTwitterLinkedIn

Agenţia a emis un aviz spunând că interzice toate aeronavele comerciale şi private din SUA care operează în interiorul sau în afara oricărui aeroport din Turcia .

„Administraţia Federală a Aviaţiei monitorizează situaţia din Turcia în colaborare cu partenerii noştri din cadrul Departamentului de Stat şi Departamentul de Securitate Internă şi va actualiza restricţiile pe măsură ce situaţia evoluează”, a declarat Administraţia Federală a Aviaţiei.

CITEȘTE ȘI Turismul, cel mai lovit de turbulențele din Turcia

Turcia a traversat o situaţie de criză vineri seară deoarece câteva segmente ale armatei au încercat să îl elimine pe Recep Tayyip Erdogan, preşedintele turc, de la putere şi să dizolve guvernul. Unităţile militare au închis principalele rute cheie în Ankara şi Istanbul şi au preluat controlul posturilor de televiziune de stat.

Sâmbătă, Erdogan a spus că lovitura de stat a eşuat şi a jurat răzbunare împotriva celor care au complotat. “Acest guvern care a fost adus la putere de către oameni este responsabil. Ei nu vor reuşi atâta timp cât vom sta împotriva lor riscând totul”, a spus acesta în faţa unei mulţimi în Istanbul.

CITEȘTE ȘI Lovitura militară din Turcia a eșuat

Tentativa de lovitură de stat a fost una sângeroasă în care peste 260 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 6.000 de persoane au fost arestate.

De asemenea, sâmbătă, Turcia a închis spaţiul aerian pentru avioanele militare în jurul bazei aeriene Incirlik, forţând SUA să oprească operaţiunile aeriene. Incirlik este baza Turciei care lasă Statele Unite să lanseze misiuni împotriva forţelor de stat islamice.